Érdemes hosszabb időn át használni a nikotintapaszt
Címlap / Kütyü és tudomány / Érdemes hosszabb időn át használni a nikotintapaszt

Érdemes hosszabb időn át használni a nikotintapaszt

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-25

Azok a dohányosok, akik az ajánlott kettő helyett hat hónapig használtak nikotintapaszt a leszokáshoz, nagyobb eséllyel hagyták el szenvedélyüket - közölték hétfőn amerikai kutatók. 

A hatás azonban ebben az esetben is sokszor csak addig tartott, amíg maga a leszoktató kezelés, ezért a szakemberek szerint elképzelhető, hogy tartós kezelést igényel, ha a dohányzástól mentes kíván maradni az egykori függő.

Caryn Lerman, a Pennsylvania Egyetem munkatársa az Annals of Internal Medicine című szaklapban megjelent tanulmányában jelezte, hogy eredményeik alapján érdemes lenne átgondolni a jelenlegi kezelési irányelveket.

Lerman szerint a vizsgálatot azért kezdték, mert egyre nyilvánvalóbb, hogy a nikotinfüggés állapotát sok visszaesés jellemzi. A klinikai próbában 568 ember vett részt, aki napi tíz szálnál több cigarettát szívott, legalább egy éven át. A csoport egyik fele két hónapig viselt nikotintartalmú tapaszt, majd hatóanyag nélkülit, a másik fele a teszt teljes, hat hónapos időtartama alatt nikotinos tapaszt kapott.

A végig aktív tapaszt használó dohányosok közül kétszer annyian mondtak le szenvedélyükről a 24. hét végére, mint ahányan az első csoportba tartozó emberek közül. Egy év elteltével azonban már nem volt különbség a két csoport között.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1864 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x