Miért választják a mai nők a nőies pasikat?
Címlap / Kütyü és tudomány / Miért választják a mai nők a nőies pasikat?

Miért választják a mai nők a nőies pasikat?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-09

Egy brit kutatás szerint azért, mert jó az egészségügyi rendszer és így kisebb a szelekciós nyomás, hogy a rátermettebb, erősebb utódok génjeit hordozó férfi típust válasszák.  

A nők eddig mindig a kifejezetten férfias pasikra buktak: a szögletes áll, az alacsony szemöldök és a vékony ajkak arról árulkodtak, hogy az ilyen vonásokkal rendelkező férfinak "jók" a génjei, utódai erősek lesznek és jók az esélyeik a túlélésért folytatott harcban.

A "jó" géneknek azonban megvan az áruk: az ilyen férfiak kevésbé hajlamosak besegíteni a gyermeknevelésbe.

Ma viszont a gazdagabb országokban egyre jobban tetszenek a nőknek a nőies férfiak. Már nem a Clark Gable-ek és a Sean Conneryk jelentik az ideált, hanem Johnny Depp és Orlando Bloom.


Az Aberdeeni egyetem kutatói szerint az ok a javuló egészségügyi ellátás a fejlett országokban. A nőknek már nem kell annyira aggódniuk leendő gyermekeik fizikai rátermettsége miatt.

A kutatók 4500 nő ízlését tanulmányozták 30 különböző országban, és közvetlen kapcsolatot mutattak ki az egészségügyi ellátás minősége és a nők által kedvelt férfitípus között.

Ahol jobb az egészségügyi ellátás, a nők hajlamosabbak nőies férfit választani és fordítva.

Svédországban, ahol a legjobb az egészségügyi ellátás, a nők 68 százaléka a nőies küllemű férfiakat választja, míg Brazíliában, ahol a vizsgált országok közül a leggyengébb az egészségügyi ellátás, a nők 55 százaléka a férfias arcvonásokat kedveli.

Dr Lisa DeBruine, a kutatás vezetője azt mondja, az ízlésben mutatkozó különbségeket hagyományosan az eltérő kultúrákkal magyarázták, de a kutatás során megpróbálták a kulturális különbségek hatását kiszűrni. "A felmérésünk azt mutatja, hogy a különbségeket inkább a környezeti tényezők okozzák, mint például a lakosság rossz egészségi állapota."

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4047 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x