Mellrák elleni oltás készül
Címlap / Kütyü és tudomány / Mellrák elleni oltás készül

Mellrák elleni oltás készül

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-23

A 40 feletti nők idővel mellrák elleni oltást kaphatnak, ha az egy éven belül kezdődő tesztek sikeresek lesznek. Persze az oltás csak mintegy 10 múlva kerülhet a piacra. 

Az oltást kifejlesztő tudós szerint a háziorvosok adhatják majd be az oltást, amely nem csak a megelőzést szolgálja, a már kifejlődött daganatot is megtámadja. Hatása viszont nem 100 százalékos, a tumorok mintegy 70 százalékának kialakulását akadályozza meg.

Dr Vincent Tuohy, a clevelandi klinika professzora, az oltás kidolgozója azt mondja, hisz abban, hogy az oltás lényeges védelmet nyújt és idővel a betegség teljes eltűnéséhez vezet. "Mi valóban abban hiszünk, hogy a mellrákot megelőző oltás azt teszi a mellrákkal, amit a gyermekbénulás oltás tett a gyermekbénulással."


Balra egy egészséges, jobbra egy rákos mell képe

Az oltás arra készteti az immunrendszert, hogy támadja meg az alpha-lactalbumin nevű fehérjét előállító sejteket, ami a mellráknál meghatározó. A Nature Medicine című lap szerint az egereken végzett kísérletek sikeresek voltak, az oltás megakadályozta náluk a rák kialakulását.

Rák elleni oltásokat azért nehéz készíteni, mert a rákos sejtek nagyon hasonlítanak az egészségesekre, egy rossz oltás az egészségesek ellen fordíthatná az immunrendszert. A most kidolgozott oltás viszont egy olyan fehérjét támad, amely az egészséges sejtekben csak akkor fordul elő, amikor tejet termelnek, a rákosokban azonban mindig.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4786 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x