Az Eli Lilly and Company - A gemcitabin
Címlap / Kütyü és tudomány / Az Eli Lilly and Company - A gemcitabin

Az Eli Lilly and Company - A gemcitabin

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-23

Az Eli Lilly and Company gemcitabin hatóanyagú kemoterápiás készítményét  tüdőrák, emlőrák hasnyálmirigy-és húgyhólyagrák után  petefészekrákban is törzskönyvezték az Európai Unióban, így már a magyar betegek számára is elérhető. 

Az Eli Lilly and Company gemcitabin hatóanyagú kemoterápiás készítményét  tüdőrák, emlőrák hasnyálmirigy-és húgyhólyagrák után  petefészekrákban is törzskönyvezték az Európai Unióban, így már a magyar betegek számára is elérhető.

Budapest, 2004. július 22. – Az Eli Lilly and Company gemcitabin hatóanyagú kemoterápiás gyógyszerét immár az ötödik indikációban, petefészekrákban is törzskönyvezték Európában. A regisztrációval a gyógyszer számos európai piacon -Németország, Svédország, Dánia, Finnország, Belgium, Portugália, Románia -, köztük Magyarországon is elérhetővé vált carboplatinnal (standard kemoterápiás hatóanyag) kombinálva a kiújuló láphámsejtes petefészekrákban szenvedő betegek számára. Jóllehet a gemcitabint Magyarországon 2004. májusában már törzskönyvezték erre a terápiás területre, az Európai Uniós csatlakozással hazánkra is vonatkoznak az európai regisztrációs engedélyek.

A női reproduktív szervek rákos megbetegedései közül a petefészekrák okozza Európában a legtöbb halálesetet, évente mintegy 20 ezer új petefészekrákos megbetegedést diagnosztizálnak . A riasztó statisztikák hátterében az áll, hogy ez a daganattípus többnyire tünetmentes és nagy arányban újra kiújul. Általánosan elmondható, hogy az előrehaladott petefészekrákkal kezelt betegek 90 %-ának állapotában a kezdeti kezelést követően komoly visszaesés, és a tumor kiújulása tapasztalható.

Az előrehaladott petefészekrák gyakran olyan súlyos tünetekkel és fájdalmakkal jár, amely már megakadályozza a beteg mindennapi tevékenységét és megszokott életvitelét. A gemcitabin kombinált kezelés a petefészekrákban szenvedő nők számára lelassítja a daganat fejlődését és enyhíti a betegség tüneteit. „Az Eli Lilly küldetésének tekinti olyan új terápiás lehetőségek biztosítását az orvostudomány számára, amelyek segítik a beteget életminősége megőrzésében és mindennapi életvitelének folytatásában, kiváltképp ilyen agresszív természetű betegségek esetében mint a petefészekrák is.” - erősítette meg Dr. Szabó László, a Lilly Hungária Kft. ügyvezető igazgatója. „Kiegyensúlyozott hatékonysága és kedvező mellékhatás-profilja révén a gemcitabin jelentős szerepet kíván betölteni a magyar és a nemzetközi onkoterápiában.”

Az Eli Lilly több mint egy évtizede foglalkozik onkológiai gyógyszerek kifejlesztésével. A gemcitabin ennek első reprezentánsa, amelyet már több mint 90 országban törzskönyveztek. Magyarországon 1996-ban jelent meg az onkológiai palettán. Eddig legszélesebb körben a tüdő-, hasnyálmirigy- és a húgyhólyagrák kezelésében mutatott kifejezett hatékonyságot, egyedül alkalmazva, illetve egyéb citostatikumokkal kombinálva (Pl.: cisplatin, paclitaxel, 5-FU). 2003. júliusában törzskönyvezték emlőrák kezelésére is, tovább bővítve a terápiás lehetőségeket.
VM.komm.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2138 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x