Zero Race Magyarországon
Címlap / Kütyü és tudomány / Zero Race Magyarországon

Zero Race Magyarországon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-26

Vasárnap érkezik Budapestre az elektromos energiával hajtott autók versenye. 

Augusztus 16-án a saját autóikkal indultak Genfből minden idők leghosszabb és legzöldebb versenyére: a Zero Race-re. A versenyt Louis Palmer szervezte, az első ember, aki 2008-ban napenergiával működtetett járművével körbeutazta a világot. Ez a svájci napenergiás úttörő most még nagyobb kalandra vállalkozik.

Harmincnyolc évesen 38 országon át vezette a járgányt, és több mint 54 000 kilométerrel a háta mögött 18 hónapig tartott az útja a napenergiával hajtott autójával. A túrát mintegy 770 millióan (!) követték figyelemmel, sikerült tehát fölhívnia a figyelmet a megújuló energiákra hasznára és az egyre fenyegetőbb klímaváltozásra.


Palmer most az első környezetbarát versenyt indította útjára a Föld körül, kellő érdeklődést és figyelmet remélve a kormányoktól, cégektől és a környezetvédelem híveitől. A futamon négy csapat vesz részt egy-egy csúcstechnikás elektromos járművel. A futam tulajdonképpen a legújabb elektromosjármű-technológiák megmérettetése lesz.

"Ezzel a versennyel szeretnénk megmutatni, hogy 7 milliárd embernek a világon szüksége van megújuló energiákra, és tiszta közlekedésre - jelentette ki Louis Palmer. - A benzin már elfogyott, és csaknem feltartóztathatatlanul közeledik az éghajlati válság. Versenyt futunk az idővel. Az elektromos járműveknek a mindennapi élet részévé kell válniuk.

Magyarországon augusztus 29-én, vasárnap délelőtt 11 órakor köszönthetik a Zero Race csapatait Budapesten, a Közlekedési Múzeumnál.

További részletek a vilagtudomany.hu-n.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2046 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x