A játékok általában mérgezettek!
Címlap / Kütyü és tudomány / A játékok általában mérgezettek!

A játékok általában mérgezettek!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-20

Közeledik a karácsonyi játékvásár, s egyáltalán nem mindegy, hogy a dömpingben mit vásárolunk. Döntésünk egyáltalán nem egyszerű, ugyanis a játékok a jelek szerint igen komolyan veszélyesek lehetnek a kicsikre.  

A riasztó teszteredmények most jelennek meg a játékokról, a német fogyasztóvédelmi alapítvány, a Stiftung Warentest vizsgálata szerint a játékok 80 százaléka veszélyes anyaggal szennyezett, és ez nem csak az olcsóbb darabokra érvényes. Sőt, a fajátékok sem mentesek a veszélyes anyagoktól Németországban.

Plüssállatok, babák, favasutak - teljesen mindegy, ugyanis a Stiftung Warentest elemzése alapján a gyermekjátékok jelentős része egészségre ártalmas anyagokat tartalmaz. A szakértők nagyon sok terméket ítéltek rendkívül rossznak, megerősítve ezzel az elmúlt esztendők hasonló vizsgálatait.


A mostani tesztben vizsgált 50 játékszer több mint 80 százaléka, vagyis 42 darab káros anyagokat tartalmazott, kétharmaduk ráadásul erősen vagy nagyon erősen szennyezett. Öt esetben a gyerekek közvetlen veszélynek vannak kitéve a könnyen leváló és lenyelhető alkatrészek miatt. Az olyan gyártók, mint a Brio, az Eichhorn, a Fisher Price, a Sigikid vagy a Steiff termékei is elbuktak a teszten, és olyan forgalmazók is árusítanak káros anyagokkal terhelt holmit, mint az Ikea.

A szennyező anyagok nehézfémek, formaldehid, higítók és policiklikus aromatikus anyagok. Némelyikük rákkeltő vagy allergén anyag. A teszt novemberi kiadása szerint fajátékot is találtak a veszélyforrások között. Összességében egyetlen vizsgált darab sem volt mentes a káros anyagoktól.

A Németországban kínált játékok több mint fele Kínából származik, és már a múltban is gyakran előfordultak esetek, amikor mérgező anyagokat fedeztek fel a vizsgálatok során.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4629 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x