Csodálatos "nyaklánc" a világűrben
Címlap / Kütyü és tudomány / Csodálatos "nyaklánc" a világűrben

Csodálatos "nyaklánc" a világűrben

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-07

Az Hubble űrteleszkóp fényképén egy kék-zöld színű gyűrű látható, amely hidrogénből és oxigénből áll, és a piros színű nitrogén felhőkben fénylik, mint egy gyémántnyaklánc. Csütörtökön tették közzé a hamis-színes képet mutató fotót: a kék-zöld színű gyűrű a hidrogén és az oxigén, a nitrogén a piros színű felhők fénye.  

Az "Hubble" űrteleszkóp fényképén egy kék-zöld színű gyűrű látható, amely hidrogénből és oxigénből áll, és a piros színű nitrogén felhőkben fénylik, mint egy gyémántnyaklánc. Csütörtökön tették közzé a hamis-színes képet mutató fotót: a kék-zöld színű gyűrű a hidrogén és az oxigén, a nitrogén a piros színű felhők fénye.

A "gyémántnyakláncot" az úgynevezett planetáris ködben, a Nyilas csillagképben fedezték fel, hangzik az Űrteleszkóp Intézet baltimore-i nyilatkozata. Az objektum egy öregedő, felfúvódott Nap gázburka.


A Földtől mintegy 15 000 fényévre lévő távoli csillagnak van egy kísérője. A két csillag olyan szorosan kering egymás körül, hogy a régi Nap "beburkolta" a másikat, amikor felfúvódott.

Az így lenyelt csillag felgyorsította a felfúvódott nap forgását, a növekvő centrifugális erő pedig körülbelül 10 000 évvel ezelőtt az űrbe sodorta a gázburkot. A "kozmikus nyaklánc" hatalmas átmérőjű, körülbelül 20 billió kilométeres, ami kereken két fényévnek felel meg.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4071 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x