Az infarktus megelőzése, kezelése fényenergiával
Címlap / Kütyü és tudomány / Az infarktus megelőzése, kezelése fényenergiával

Az infarktus megelőzése, kezelése fényenergiával

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-09

A szívrohamokat meg lehet előzni,vagy kezelni lehet az elszenvedett károsodások megszüntetése érdekében, olyan intenzív fénnyel, mint a Nap.  

Vannak erre a célra más gyógymódok is, mint az alvadásgátlók, az aszpirin, stb.. . ‚a fény azonban egy újonnan felfedezett lehetőség. A coloradoi egyetem orvosi tanszékén dolgozó kutatók felfedezték, hogy az erős fény vagy csak a nappali fény is csökkentheti a szívroham kockázatát vagy káros következményeit.

A páciensek számára ez azt jelentené, hogy a kórházon belül a nappali fénnyel lehetne gyógyítani - nyilatkozta dr. Tobias Eckle kardiológus, sejtbiológus, a tanulmány készítőinek egyike.

A kutatók azt vizsgálták, hogy milyen kapcsolat lehetséges a fény és a szívizominfarktus között és arra a feltételezésre jutottak, hogy a biológiai óra, az a ciklus, amely nagyjából egyenlő a nap 24 órájával, a fény és a sötétség váltakozásának hatása alatt áll. Ez szabályozza az agy bizonyos proteinjeit, hormonjait. Ezek a proteinek jelen vannak a test más szerveiben, a szívben is. Eckle és kutatótársa, Fiolger Eltzschig a Nature Medicine-ben tették közzé felfedezésüket: sikerült azonosítaniuk a szívben a Period 2-nek elnevezett proteint, amelynek a jelek szerint alapvető szerepe van a szívizominfarktus miatt elszenvedett károsodások megszüntetésében.

Ennek a betegségnek a jellemző komplikációja a szív oxigénhiánya. Ez az oxigénhiány pedig arra kényszeríti a szívizmot, hogy úgy szüntesse azt meg, hogy a zsírok helyett a glukózt használja fel. Ha azonban a szív metabolizmusában nincsenek meg a módosítási lehetőségek, a szívsejtek elhalnak és a szív súlyosan károsodik.

A Period 2 protein alapvető szerepet játszik a szív üzemanyag változtatásában, ami azt eredményezi, hogy motorunk metabolizmusa hatékonyabbá válik és megelőzhető, vagy csökkenthető a negatív mellékhatás.

A kísérlet állatmodelleken történt és bizonyította, hogy az intenzív fény aktivizálja a Period 2-t és minimumra csökkenti a károsodásokat. A következő lépésben a kutatók embereken tesztelik felfedezésüket.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2152 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x