Energia cirokból
Címlap / Kütyü és tudomány / Energia cirokból

Energia cirokból

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-12-05

A cirok alkalmas fenntartható üzemanyag előállítására. A Purdue amerikai egyetem kutatói más egyetemekkel együttműködve jutottak erre a következtetésre.  

A cirok - írták a Biofuels, Bioproducts and Biorefining című szaklapban - több szempontból is ideális növény erre a célra. Egyrészt égésekor kevés nitrogénoxid keletkezik, ami pedig a jelenlegi bioüzemanyagok egyik legnagyobb problémája, másrészt a növény maga annyira igénytelen, hogy ott is megterem, ahol egyetlen más haszonnövény sem.

A legvízszegényebb és a legmelegebb zónákban is megél, ezenkívül a gazdálkodókat is könnyen rá lehetne bírni a termesztésére, mivel ismerik.

A növény termesztésének pozitív gazdasági hatása is lenne. Jövedelemhez juttatná a kedvezőtlen adottságú vidékeken élőket.

A sok előnyhöz még az is hozzájárulna, hogy a feldolgozásához fel lehetne használni azokat a meglévő struktúrákat, ahol eddig is etanolt vontak ki más terményekből, például gabonafélékből. A kutatók szerint ezeknek alapján az amerikai Közép-Nyugaton lenne érdemes nagy mennyiségben termeszteni.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1845 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x