Ház kukoricacsőből
Címlap / Kütyü és tudomány / Ház kukoricacsőből

Ház kukoricacsőből

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Egy házat mutatunk be, amelyet teljes egészében kukoricacsövekből építettek. Az ökobarát ötlet a francia építész stúdiótól, a St. André-Lang Architect-től származik, amely ezzel elnyerte az évente Elzászban megrendezett fenntartható Építészeti Fesztivál fődíját. 

A pályázatban azt kérték a résztvevőktől, hogy tervezzenek egy olyan 20 m2 területű házat, amely a fenntartható építkezés példájául szolgál. Európából számos pályázat érkezett, de a szakértő zsűri a 7000 eurós díjat a francia építészek eredeti konstrukciójának ítélte: a kukoricacső háznak már helyet is találtak Franciaország északkeleti városának, Muttersholtznak védett övezetében.


A spanyol környezeti honlap, az Ecologismos 2 beszámolója szerint a találmánynak igen sok erénye van és a természet élvezetére orientált. Körkörös formát alakítottak ki, azzal a fő céllal, hogy akadály nélkül lehessen megfigyelni a tájat. Tökéletesen integrálódik a környezetbe és több tonna kukoricacsőből áll, amelyet egy egyszerű dróthálóval rögzítenek a struktúra alapját képező fához.


Az alkotók szerint az „Autour du Ried”-nek elnevezett projektet az elzászi mezőkön alkalmazott hagyományos kukoricaszárítás inspirálta, amely harmonikus találkozása a nem szennyezett természetnek az ellenőrzött műveléssel. Ennek a különleges épületnek a belsejébe egy apró kertet, vagy egy központi udvart terveztek. A központi pátio az élő terület szívében teljesíti azt a kívánalmat, hogy engedjük a természetet belépni a házba. Ez az épület ily módon metaforává, a természet és az emberi beavatkozás közötti végre megtalált egyensúly szimbólumává válik.




Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 5236 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x