Bialkó László: Ippon Lite
Címlap / Mesék / Bialkó László: Ippon Lite

Bialkó László: Ippon Lite

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-11-27

Emili azzal felpattant s a szamarakhoz futott. Becézgette őket, beszélt hozzájuk s egytől-egyik megcsókolta mind. John elmosolyodott. 

   - Figyeljetek rám Ippon Lite lakói! Én Arthur vagyok, a britek királya. Ő itt mellettem hű szolgám, Bob. Végigporoszkáltuk széles e hazát, hogy ráleljünk jövendőbeli feleségemre. Vezessetek hát a gyönyörű Emilihez!

 A városban összegyűlt tömeg úgy nézett a királyra, mintha Ippon Lite legendás kísértetét látta volna. Azt még álmában sem gondolta volna senki, hogy valaha is maga Arthur király látogat a városba.   Ippon Liteban éppen piacnap volt, így a város apraja nagyja az árusokkal alkudozott éppen, mikor a kapuban megjelent királyi pompájával maga Arthur és hű szolgálója. A város lakói kíváncsian figyelték az idegent. Egyesek azt súgták mások fülébe, hogy ő Rettenthetetlen Richard, az új helytartó, míg mások szilárdan állították, hogy Ippon Lite kísértete tért vissza álruhában.

   Arthurt és hű szolgáját láthatóan nem zavarta a tömeg megilletődése, lassan, de magabiztosan, mondhatni peckesen foglalták el a piac közepére kiállított ideiglenes színpadot, melyen a helyi társulat tartotta reggeli előadását.

   - Mi ez a csönd? Mi ez az ámulat? Nem azért poroszkáltam végig széles e vidéket, hogy némaság fogadjon. Merlintől, a nagy varázslótól tudom, hogy ebben a városban él jövendőbeli feleségem, Emili. Vezessetek hozzá vagy mondjátok meg, hol találom!

   A pórnép között ekkor kisebb hangzavar támadt, mígnem a tömegből előlépett egy szakadt ruhás vénember. A színpad előtt fél térdre ereszkedett s meghajolt.

   - Arthur királyom. Nevem Nobody s az én leányom Emili. Ha jól tudom, az erdőbe ment. John szamaraira vigyáz.

   - Kelj fel jó Nobody. A lányod holnaptól a britek királynéja lesz.

   - Megtisztelő királyom.

   Azzal Arthur király és Bob kilovagolt a városból.   - John! Igaz az, hogy Ippon Lite kísértete szamárrá változtatott egy jóképű herceget? - kérdezte Emili a fa tövében guggoló "szamárpásztortól".

   - Azt nem tudom, hogy igaz-e, de van erről néhány történet, melyet a lakók mesélnek egymásnak. 100 évvel ezelőtt az akkori király legidősebb fia egy itteni lányba lett szerelmes. A király áldását adta a frigyre, ám a herceg balszerencséjére Ippon Lite kísértete is szemet vetett a lányra. A kísértet alkut ajánlott neki. Vagy megöli a herceget s őt örök életre, vagyis örök szenvedésre ítéli, vagy vele tart kísérteties birodalmába s a herceg megmenekül. A lány feláldozta magát, de szívéből sosem tudta kitörölni hercegét. A kísértet ezért bosszúból szamárrá változtatta az ifjú legényt, hogy többé senkit ne tudjon elcsábítani. Az átkot csak egy fiatal, tiszta lány csókja törheti meg.

   Emili azzal felpattant s a szamarakhoz futott. Becézgette őket, beszélt hozzájuk s egytől-egyik megcsókolta mind. John elmosolyodott.   - Éles szemed mit lát Bob?

   - Szamarat királyom. Sok szamarat.

   - Látod leendő feleségem?

   - Egy fiatal lányt látok, aki szamarakkal játszik s egy legényt, aki egy fa tövében pihen.

   - Lóra hű szolgám! - hangzott Arthur király parancsa. - A legény biztosan John lesz. Észrevétlenül lopódzunk oda hozzá, hogy megtudakoljuk, leendő feleségem-e az, aki a szamarakkal játszik.   - Megtaláltad már a herceged királynő?

   - Ne viccelj, John! Még csak a második szamárnál tartok.

   - Akkor siess! Már csak körülbelül 100 van hátra. - kiabálta a szamárpásztor s ismét elmosolyodott. Egy fűszálat vett szájába, melyet rágcsálni kezdett, mikor is egy fölé magasodó árnyék zavarta meg.

   - Én Arthur vagyok, a britek királya, mellettem ő hű szolgám, Bob, te pedig bizonyára John vagy, a szamárpásztor.

   - Az vagyok. Miben segíthetek?

   - Abban tudsz segíteni, hogy elvezetsz engem Emilihez, a jövendőbelimhez.

   - Nem tudom elvezetni királyom, ugyanis Emili éppen a szamaraim csókolgatja, hátha valamelyik herceggé változik.

   - Az a buta lány lenne Emili, aki éppen a fűben hempereg az állatokkal?

   - Így van királyom.

   - Egy ilyen lány nem lehet a britek királynéja! Bob hívd Merlint és szerezz egy kerek tárgyalóasztalt.

   - Értem királyom, de miért pont kereket?

   - Nem tudom, egyszerűen ez jutott eszembe. Lóra hű szolgám! Visszamegyünk Camelotba.

   S Arthur király amilyen hamar érkezett, olyan hamar távozott. John még mindig a fa alatt rágcsálta a letépett fűszálat s megsajnálta Emilit.

   Körülbelül fél órát ücsörgött még s belefújt sípjába, hogy ezzel jelezze betegeinek, már csak 10 perc maradt a megengedett szabadidőből. Felvette fehér ingét s kitűzte kártyáját, melyen ez állt:

Dr. Buda Ferenc pszichiáter, Lipótváros.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 6887 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x