Szabó Gitta: Ne bántsd a hattyúkat!
Címlap / Mesék / Szabó Gitta: Ne bántsd a hattyúkat!

Szabó Gitta: Ne bántsd a hattyúkat!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-09-18

Gondolatai zavarosak voltak, akár a víz, melyet szinte már nem is látott. Egyetlen gondolat kavargott még a fejében: - Ugorjak, vagy ne ugorjak!? [...] De még tétovázott: - Még egyszer, utoljára! – gondolta, és ezzel megfordult, hogy visszanézzen arra a jól ismert tájra, ahol felnőtt, és kedvese is él.  

 

 

  Csüggedten állt a móló szélénél. Halott tekintettel, mereven bámulta a móló lábaihoz halkan verődő hullámokat. Az idő lassan haladt, az óramutató szinte meg sem mozdult. A végtelen vízben hófehér hattyúk úsztak lassan, ráérősen. A környező fákon még a levelek sem rezdültek. Mozdulatlan és néma volt minden.

  Gondolatai zavarosak voltak, akár a víz, melyet szinte már nem is látott. Egyetlen gondolat kavargott még a fejében: - Ugorjak, vagy ne ugorjak!?

  Egy lépést tett előre. Már teljesen a móló szélénél állt. Egy enyhe széllökés is elég lett volna ahhoz, hogy a vízbe sodorja vézna, törékeny testét. De még tétovázott: - Még egyszer, utoljára! – gondolta, és ezzel megfordult, hogy visszanézzen arra a jól ismert tájra, ahol felnőtt, és kedvese is él. - Már biztosan keresi őt! Hagyott neki búcsúlevelet. Nem bír tovább így élni! Betegen!? 

  Ismét a víz felé fordult. Szíve nehéz volt:- Hiszen ő szereti az életet! De így!?

  Még egy röpke pillanat, aztán örökre vége. Ugrik!

  Amint ez a gondolat végigfutott elméjében, a békésen úszkáló hattyúk hirtelen, mint akik megijedtek valamitől, felszálltak, és a magasban tovarepültek. 

  A lány megrémült! Elméje egy csapásra kitisztult. Szinte pánikba esett, mikor ráébredt mit is akart tenni. Eszébe jutott a levél. Gyorsan megfordult, hogy minél előbb hazaérjen. Ekkor vette észre, hogy egy kissé távolabb, egy kócos, göndörfürtös gyermek, kavicsokat dobál a vízbe.

  - Miért riogatod a hattyúkat? – kiabált oda a gyermeknek, aki angyali mosolyt küldött felé, majd felállt, és észrevétlenül eltűnt a leszálló esti félhomályban.

 

 


 
 
[ 3883 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x