Omlós farsangi fánk
Címlap / Nasira / Omlós farsangi fánk

Omlós farsangi fánk

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Ha farsnag, akkor farsangi fánk! Margit néni tuti receptje, amit még a legyügyetlenebbek is meg tudnak csinálni, türelem azért kell hozzá, mert keleszteni kell!  

Hozzávalók 25 db-hoz:
1 kg liszt,
1 l tej
3 dkg élesztő
1 ek só
2 ek kristálycukor,
1 egész tojás
Sütéshez: Olaj
A díszítéshez porcukor, lekvár, vagy puding

Elkészítés: 2 dl tejet meglangyosítunk, elkeverünk benne egy ek. kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Tálba öntjük a lisztet, ráhintünk egy ek. kristálycukrot, egy ek. sót és beleütjük a tojást. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt adagonként annyi langyos tejet öntünk hozzá, hogy összedolgozva se túl kemény, se túl lágy ne legyen. Kézzel dolgozzuk össze, de csak annyira, hogy a liszt elvegyüljön, és a massza egynemű legyen. Ekkor cseppnyi olajat engedünk a tésztára, és enyhén beledolgozzuk. Nem kell és nem szabad dagasztani!

A tésztát egy lisztezett tál aljába rakjuk, meglisztezzük konyharuhával fedjük, és párnával pléddel bebugyolálva egy óráig kelesztjük. A gyúródeszkára borított tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, fánkszaggatóval kiszaggatjuk, majd még 20 percig konyharuháéval letakarva pihentetjük. Sütés előtt a fánkokat felvesszük, és picit meghúzogatjuk. Lisztes aljával lefelé merítjük a forró olajba.

Átfordítva is megsütjük, majd rácsra szedjük, lecsepegtetjük. Ha kihűlt, lekvárral és porcukorral díszítjük, esetleg puding krémmel, vagy cukormázzal is bevonhatjuk.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 8362 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x