A rejtélyes varázspálca - kutass te is víz után!
Címlap / Őrület / A rejtélyes varázspálca - kutass te is víz után!

A rejtélyes varázspálca - kutass te is víz után!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-08-05

Már a történelem előtti időkben ismert volt a varázsvessző, a varázspálca alkalmazása, különösen fém- és vízlelőhelyek megtalálásában vették hasznát eleink is. Újonnan felfedezett ősi tudás ez.  

 

A varázsvesszőről igen ősi leletekben is olvashatunk. Egy régi arab kézirat szerint például Sába királynője amikor meglátogatta Salamont, karavánjával különleges jósokat utaztatott, akik az út során varázsvesszőjükkel megtalálták a föld alatt az aranyat és a vizet. Sőt, Kr. előtt 6000 -ből származó barlangfestményeken is találtak olyan embert, akinek kezében a mai Y pálcához hasonló pálca volt.

A varázsvessző mogyoróból vagy fűzfából készült Y-alakú ág. A bot felerősíti az azt használó ember kézizmainak ösztönös mozdulatait, amikor lelőhely közelébe ér. A kutató kezeit felfelé fordítva, az Y-szár egy-egy végét fogja úgy, hogy az egyenes szár előre néz.

Az első telérkeresők, akik eredményeiket dokunemtálták, a varázsvesszővel kereső forráskutatók a középkori Szászország német szénbányászai voltak.

Franciaországban Beausoleil báróné volt az első személy, aki varázsvesszőt használt források kutatásához.

Magyarországon Tüköry Jenőné a múlt század végén nagy szenzációt keltett, amikor vízforrásokon kívül arany-, ezüst-, szén- és petróleumlelőhelyeket határozott meg a varázsvessző segítségével.

Napjainkban használatos a két L-alakú fémrúd - az úgynevezett lengyelbot vagy lengyelpálca - amelyeket, mint egy-egy pisztolyt maguk előtt tartanak. Amint lelőhelyhez érnek, a rudak kilengenek és keresztezik egymást.

Egy gyakorlott forráskutató a kilengésből meg tudja becsülni a forrás mélységét. A varázsvesszőt néhány építővállalat is alkalmazza mind a mai napig helyszíni felméréseknél. Az oroszok is alkalmazták érc és olaj kutatására. Az eljárást biofizikai hatásmódszernek nevezték.

 

Senki sem tudja biztosan, hogyan működik a varázsvessző, de a tények a hatásosságát igazolják. Albert Einstein szerint az elektromágnesességben van a megoldás. A varázsvesszős kutató kezének izmai reagálhatnak föld alatti ásványok mágneses rezgéseire. Ami azonban valószínű: szó sincs a szó szoros értelmében vett varázslatról, egyszerűen rezgések törvényszerűségének ismeretén múlik az egész.
 
Kép: Gerd Altmann / Pixabay
 


 
 
[ 11080 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x