Lopkodja-e a román merci a hétéveseket?
Címlap / Őrület / Lopkodja-e a román merci a hétéveseket?

Lopkodja-e a román merci a hétéveseket?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A világhálót is beutazó félelmetes üzenet kapcsán utánajártunk a valóságnak! 

2008. március végén vérfagyasztó üzenet keringett a világhálón, izzottak a telefonok és szájról-szájra terjedt a hír, mi szerint egy újbudai iskola előtt román rendszámú autóval egy gyereket akartak elrabolni. A levél szerzője szerint az elmúlt két hónapban 17 kisgyereket raboltak el így. Óvatosságra int az író. Természetesen a hír rendeteg érző szívet megérint, és gyorsan repül ládából ládába.

A történet szerint egy XI. kerületi iskola előtt a gyermekét váró anyukától kért útbaigazítást egy román rendszámú autó sofőrje. A közben odaérő kisfiút édességgel a kocsijához csalta és be akarta rántani az autóba. Az anyuka megakadályozta és az autós elmenekült. Mára tudjuk, a hír csak egy szóbeszéd, a kézről-kézre adás tipikus formája. Ha megbízható emberektől, barátoktól kapjuk, gondolkodás nélkül elhisszük.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az internetes levél miatt az iskolában és annak környékén is vizsgálódtak a rendőrök. A XI. kerületi nyomozók megkeresték a többi kapitányságot is. A vizsgálat eredményeként megállapították, hogy még csak hasonló eset sem történt a városban. A történetet városi legendának minősítették és közleményt adtak ki, mi szerint a budapesti rendőrkapitányságok mindent elkövetnek az ilyen és hasonló esetek megfékezésére.

A történetnek azonban van alapja is, amiért a XI. kerületi iskolában hetekig óvták a csemetéket a szülők és nem engedték őket egyedül hazamenni. A kísérlet hátterében azonban egy nagymama állt, aki nem ellopni, hanem csak magához átmenetileg hazavinni szerette volna unokáját, hogy a Húsvétot vele tölthesse. Elvált szülők gyermekéről van egyébként szó, a gyermeket nevelő szülő ezt persze nem szerette volna. Ez az eset azonban családi perpatvar, és nem "profi", lelketlen, és főként nem sorozatos gyermekrablás.

Természetsen ennek ellenére nem árt az óvatosság, ha a szülők egymás csemetéire is figyelnek sajátjuk mellett, de az amúgy is sok rettentő hír mellett igyekezzünk ne újabb gondokat kovácsolni magunknak!

Fodor Kata

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 1120 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x