Mi kellhet a túlvilágon? Küldünk bugyit és hűtőt!
Címlap / Őrület / Mi kellhet a túlvilágon? Küldünk bugyit és hűtőt!

Mi kellhet a túlvilágon? Küldünk bugyit és hűtőt!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-20

A nagyobb vallások arra esküsznek a test elhagyása után semmit sem vihetünk tovább, vannak népek, akik megérdőjelezik ezt. Mi az igazság? 

Az ember egész életében felhalmoz. Az elanyagiasodott világban nagy érték a tárgy, a szépség, elegancia, és a több fogalma.
Mi mindent vihetünk ebből át a túlvilágra? A legtöbb ember szerint az ég adta világon semmit, egyes kultúrákban viszont úgy hiszik megfelelő módszerekkel átjuttathatók tárgyak a túlvilágra.

Modern lett a túlviág is. Egy csoport kínai kisebbség Malaysiában korábban csak fontos dolgokat égetett el halottainak tiszetelére, és mert ezek a dolgok így a halottakhoz, kincsükhöz adódik. Később már odáig jutottak, hogy örömmel égettek nekik tv-t vagy hűtőt is. A legújabb hóbort szerint viszont a használati tárgyak minőségére is oda kell figyelni. Így pl. ha valaki fehérneműket, zoknit kíván égetni, esetleg harisnyát halottai üdvéért, nem teheti azt egy kopott régi darabbal, hanem kell, és érdemes is szép csipkés, több különböző fazonú tangát, vagy akár francia alsóneműt égetni.

Az új átjuttatási szertartásra minden bizonnyal egész konfekciós iparágak épülhetnek majd a keleti térségekben, és a divat új ágává válhat a halott-csipke-bugyi-fashion, amely nem csak vicces elfoglaltság, hanem - hitük szerint -komoly tisztesség is az ősökkel szemben.

Fodor Kata

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1008 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x