Munkaköri előírás: Tilos bugyit viselni!
Címlap / Őrület / Munkaköri előírás: Tilos bugyit viselni!

Munkaköri előírás: Tilos bugyit viselni!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-16

Vajon mi lehet a közös egy gésában egy stewardessben? Sok minden. Például mindegyikük a vendégért van. Mindkettő megközelíthetetlen. És egyikük sem hord bugyit.  

Japán nemzeti jelképe, a gésa sokak fantáziáját megmozgatta már. Csodaszép hölgyek, akik művészetükkel, eszükkel, műveltségükkel, csodás ruha és frizurakölteményeikkel kápráztatják el a gazdag vendégeiket. Hivatásukat sokan gyerekkorukban kezdik, és vannak, akik még 70, vagy akár 80 évesen is aktívak. Elsőrendű feladatuk a vendégek szórakoztatása, egy-egy esemény fényének növelése, a társaság kellemessé tétele. Mindezt művészi szinten teszik, mint ahogy művészet egész életük, és annak minden mozzanata.

Gyönyörűen énekelnek, értenek a zenéhez, hangszeres játékhoz, kiváló táncosok.
Járatosak a költészetben, a színművészetben. Modoruk elegáns, viselkedésük kifogástalan, külsejük káprázatos. Hajukat különleges frizurákba rendezik az ügyes fodrászok, arcukat hagyományos fehér rizspor, és vörös festék díszíti. Ruházatukat, mint minden mást, rengeteg előírás szabályozza. Kimonójuk tükrözi korukat, rangjukat, az évszakot, az eseményt. Az átlagos háziasszonyokkal szemben, akik csak nagyritkán öltik fel a nemzeti viseletet, nem tömik ki magukat párnákkal, hogy a kimonó kellő merevséggel álljon, és eltakarja az alakot. A gésák hónapokig tanulják a kimonók viselését, hogy az elegáns is legyen, kellően kacér is, alakjukat mutassa és takarja is egyszerre.

Merevség és lágyság
Ebben a meglehetősen merev és kényelmetlen viseletben tökéletes természetességgel tudnak mozogni, és táncolni. Ilyenkor minden szem rájuk szegeződik: a csodálatos ruha, az elegáns, tradicionális tánc és a tökéletes művésznő harmóniáját semmi sem törheti meg. Például egy fehérnemű átütő körvonala a ruhán. Éppen ezért a gésák sosem viselnek fehérneműt. Közönséges, és illúzióromboló lenne.

A nyugat gésái
Ki gondolná, hogy a légitársaságok modern „gésáinál”, a légi kísérőknél ugyanez a helyzet? Pedig így van. Egy stewardessel szemben hatalmasak az elvárások, csak úgy, mint a japán művésznőkkel szemben, és persze ők sem keresnek rosszul. A repülőn szolgálatot teljesítő kisasszony pont olyan elegáns, szolid, nőies, mégis magabiztos, határozott, művelt, mint egy gésa. Ő is maximálisan az utasok rendelkezésére áll, udvariassága, viselkedése kifogástalan. Több nyelve beszél, minden körülmények közt ura a helyzetnek, és ha kell, elsősegélyt nyújt, életet ment, talán még el is vezeti a repülőgépet, ha nagyon muszáj.

Mindezt abszolút nőies, csinos, elegáns külsővel.
A társaságok vezetői előírják számukra a frizurát, a sminket, a körömlakkot, egyenruhájuk van, egyencipőjük, egyenharisnyájuk, betanult, egyforma kötelező mosolyuk. Ők is, mint a cseresznyevirág hölgyek, a látványért, a kényelemért, a luxus érzéséért vannak. Vicceinket bizonyára mosolyognak, de flörtölni, bizalmaskodni, vagy ennél is tovább menni azonban nem lehet velük. Számukra a vendég tabu, ahogy a gésáknak is. Olyannyira, hogy egy szoknyán áttetsző fehérnemű körvonala nem keltheti a kihívó megjelenés látszatát, és nem törheti meg a kötelező egyformaságot. Következéskép a stewardessek sem hordhatnak bugyit.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5048 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x