Olasz szenvedély magyar módra
Címlap / Őrület / Olasz szenvedély magyar módra

Olasz szenvedély magyar módra

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-22

Ki ne szeretné a tésztát! Végtelen lehetőségek tárháza rejlik benne. Ehetjük sósan, édesen, sajttal vagy paradicsommal, hússal vagy anélkül. A lényeg az alapanyagban van! 

Nagy közönségikerrel zárult az első Gyermelyi Tészta Szerda. Az akció keretében országszerte közel 300 étteremben fél áron kínálták a külön erre az alkalomra összeállított tésztakülönlegességeket. A visszajelzések alapján mintegy 40.000 fő vett részt a rendezvényen és kóstolta meg a tésztás finomságokat.

A legfrissebb felmérések szerint a magyarok legkedveltebb ételei közé tartoznak a tésztafélék. Évente átlagosan 6-7 kilogrammot fogyasztunk belőle, ami nemzetközi viszonylatban is magas értéknek számít. A Gyermelyi szerint elérkezett az idő arra, hogy a mennyiség mellett a minőségre, a finom ízekre és a szép tálalásra is odafigyeljünk, ha tésztaételekről van szó.

A Gyermelyi a hagyományteremtés céljából életre hívott Tészta Szerdán bebizonyította, hogy a tészta azon túl, hogy egyszerűen elkészíthető étel, kiváló alapanyaga lehet sok finom és különleges fogásnak, továbbá szinte végtelen variációs lehetőséget biztosít. Az akciónak köszönhetően országszerte mintegy 300 étteremben kóstolták végig a tésztarajongók a hazai klasszikusok új köntösbe öltöztetett, még ízletesebb verzióit, de azok is találtak kedvükre valót a kínálatban, akik inkább a nemzetközi tésztaételeket részesítették előnyben.

A nap „sztárjai” a Csirke cvekedli és a Gyermelyi trikolor voltak. Az ínyencek körében édesköményes lazacos szélesmetélt és a kagylóhússal készített paradicsomos bazsalikomos penne aratta a legnagyobb sikert. Nagyon népszerűek voltak a különböző tésztasaláták, valamint a tésztából készített desszertek is. A résztvevő éttermek közül sokan jelezték, hogy a kedvező tapasztalatok miatt több bemutatott tésztaételt fel fognak tenni az állandó étlapjukra is.

A Gyermelyihez érkezett visszajelzések alapján Gyermelyi Tészta Szerdát mind a vendéglátósok, mind pedig a programon résztvevő 40.000 fogyasztó nagy sikerként értékelte. Az éttermek 97 %-a jelezte, hogy a későbbiek során is szívesen venné a program folytatását. A fentiek alapján biztosan elmondható, hogy lesz folytatása a közös tésztázásnak.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1214 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x