Ufóles Kaliforniában - E.T., Alf, Men in Black. Lények, akik...
Címlap / Őrület / Ufóles Kaliforniában - E.T., Alf, Men in Black. Lények, akik e filmeket ihlették!

Ufóles Kaliforniában - E.T., Alf, Men in Black. Lények, akik e filmeket ihlették!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-16

Kaliforniai tudósok egy csoportja – a NASA SETI programjától függetlenül – nagyszabású projekt beindításán fáradozik, melynek célja értelmes élet keresése a Földön kívül. A rosszmájúak erre azt szokták mondani, hogy először a Földön kellene ilyet találni, de legyen... 

Kalifornia állam északi részén az Allen Telescope Array (ATA) – Allen, nem Alien – 42 rádióteleszkópja pásztázza az eget a nap 24 órájában, az év 365 napjában, ki tudja meddig… Reményeik szerint addig, amíg fognak egy jelet, amely egy másik bolygóról érkezik majd, egy másik civilizációtól. Akik vélhetően közlik majd, hogy hagyjuk őket békén. De attól még nagyon is kíváncsi az ember, és a jövőben sok száz, akár több ezer kis Jodie Foster fogja fülét hegyezni, hogy ő hallja meg elsőként Adolf Hitler olimpiai megnyitó beszédét. 


A „Contact” – Kapcsolat – című filmhez Seth Shostak, a SETI vezető csillagásza hasonlította az új projektet, amely a legoptimistább becslések szerint 2025-re elérheti célját. (addigra nekünk is lesz négyesmetrónk, bizony!) A feladat a csillagbúvár szerint azonban nem egyszerű, hiszen értelmes élet jelét keresni a Tejútrendszerben ahhoz hasonlítható, mintha tűt keresnénk a szénakazalban. Ráadásul ha végül megtaláljuk, akkor általában meg is szúrja a kezünket, és csak bosszankodunk a dolgon. 

Ki tudja, jó-e nekünk, ha rájuk találunk. Ha fejletlenebbek, mint mi – annak nagyon örülnénk – akkor vélhetően rövid úton leigáznánk őket, mint anno Afrikát és Amerikát, valamint Ázsiát. Új gyarmatosítás kezdődne, már amennyiben egyáltalán el tudnánk jutni addig, ahol laknak, és alkalmas lenne az a hely az emberi életre is. Ha ők a fejlettebbek, akkor meg nem mi fogjuk megtalálni őket, hanem ők minket, és – ha olyanok mint mi – szépen idejönnek, és ők gyarmatosítanak minket. Ha meg kb. azonos a fejlettségünk, akkor évszázadokig tartó háborúskodás kezdődhet a közbeeső csillagrendszerekben. Nem tudom, ezek a csillagászok soha nem olvasnak sci-fi irodalmat? Pedig ha olvasnának, lehet nem keresnék ennyire a választ a kérdéseikre. Addig jó nekünk, amíg úgy hisszük egyedül vagyunk.


Paul Allen – tőle származik az ATA neve – a Microsoft alapítója szponzorálja az akciót a költségvetés felét biztosítva, a többit alapítványi támogatásokból, közadakozásból és pályázatok útján valamint egyéb befektetők csábításával kívánják előteremteni. Természetesen, hogy némi tudományos színezete is legyen a dolognak, sietve hozzátették, hogy a galaxisok keletkezését is szeretnék behatóan tanulmányozni a rendszer segítségével.

Hajrá! És Iti, gyere haza! 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3800 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x