Svájci hidegrekord! Kezdhetik gyűjteni a tűzifát!
Címlap / Őrület / Svájci hidegrekord! Kezdhetik gyűjteni a tűzifát!

Svájci hidegrekord! Kezdhetik gyűjteni a tűzifát!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-01-28

Svájcban hamarosan globális hidegrekord fog születni a kutatók előrejelzése szerint. Az egyetlen bökkenő a dologban, hogy mínusz 271 Celsius fokos hőmérsékletre számítanak, ami azért a meglehetősen alacsony átlaghőmérsékletű alpesi országban is különlegességszámba menne… Hazánkban is közelíti a rekordértékeket júliusban! 

Arról nem is beszélve, hogy a fent jelzett hőmérséklet megközelíti az abszolút nulla fokot, így meglehetősen káros lenne minden élő szervezet számára. Az abszolút nulla fok – a Kelvin skálán a 0 K, a Celsius skálán -273,16 °C, a Fahrenheit skálán -459,67 °F – az univerzumban létező leghidegebb állapot, amely mellett az anyag részecskéinek mozgása is megszűnik, csupán az anyag részecskéinek alap rezgésszintje, a rendszerből ki nem nyerhető un. nullponti energia marad meg, amit igazán csak a kvantummechanika beható tanulmányozásával lehet megérteni. A lényeg, hogy nagyon-nagyon hideg. 


A termodinamika III. főtétele szerint az abszolút nulla fok nem érhető el, de tetszőlegesen megközelíthető. Erre vállalkozott a CERN (Európai Részecskekutató Központ) a hamarosan üzembeálló új szupergyorsítója, a nagy hadronütköztető gyűrű (LHC – Large Hadron Collider) segítségével. A hadron egyébiránt egy olyan szubatomi részecske, amely kvarkokból és gluonokból áll. A CERN legfőbb szórakozása, hogy ilyen kis vacakokkal való kísérletezgetés, aminek egyik módja, hogy óriási sebességre felgyorsítva (ezért részecskegyorsító ugye) őket egymásnak ütköztetik, majd erősen figyelnek, hogy mi fog történni. Hát úgy tűnik most az, hogy létrehozták az ismert univerzum leghidegebb pontját ( a világűrben csak -270 °C van) Genf közelében, ahol az új 27 km kerületű gyűrű megépült. Mert ugye az icipici kvarkokat és atomokat nem lehet egy íróasztal méretű gyorsítóban ütköztetni, csak egy ilyen óriásiban, ahol akár repülőgépeket is ütköztethetnénk törésteszt céljából. Ezek a kvantumfizika máig megoldatlan talányai, legalábbis az átlagember számára, ők biztos tudják, mire jó ez!


Egyes tudósok óva intenek egyébiránt az ilyen gyorsítók megépítésétől, mert véleményük szerint előre nem lehet tudni, hogy milyen eredménnyel járnak majd a „karambolok”, így akár még attól is lehet tartani, hogy sikerül a kutatóknak egy mesterséges fekete lyukat létrehozniuk, amire a mérhetetlen energiaéhség jellemző, így a másodperc tört része alatt beszívná magába az egész 27 km-es gyűrűt, majd a teljes CERN-t kutatóstul, PR-estül, igazgatóstul, utána jönne Genf, Svájc, Ausztria, Németország, Franciaország és Olaszország, és ha valaki azt gondolná, hogy ez így még nem is lenne olyan rossz, annak felhívnám a figyelmét, hogy utána mi következnénk, aztán a Föld összes többi része, és HUPP, szépen magába roskadna a bolygónk és az őt körülvevő szelete az univerzumnak. Persze nem kell folyton a lehető legrosszabbra számítani, de nem árt felkészülni legalább lélekben, hogy ha egyszer csak eltűnik alólunk a szék, akkor azt akár a CERN-es fiúknak is köszönhetjük.

HarmoNet tipp: Föld alatti atomkutató központ, a CERN >>
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2913 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x