Nullacsillagos bunkerhotel - csóró turistáknak vagy ínyenc...
Címlap / Őrület / Nullacsillagos bunkerhotel - csóró turistáknak vagy ínyenc kalandoroknak

Nullacsillagos bunkerhotel - csóró turistáknak vagy ínyenc kalandoroknak

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-05-28

Ismét bővült a szállodakülönlegességek listája. Ezúttal Svájcban nyílik meg a legújabb extrém hotel, ami nem csak az épület eredeti rendeltetése és a kialakítás miatt vált igazi kuriózummá, hanem azért is, mert a mostani trenddel ellentétben nem sokcsillagos luxusszálló, hanem nullacsillagos turistaszállás. 

Egy korábban nukleáris földalatti bunkerként működő építményt alakították át igazán különleges szállodává Svájc Sevelen nevű városában. Az üresen álló épületet és a közelében lévő elhagyatott régi gyárat senki nem használta évek óta, legfeljebb a hadsereg gyakorlatozott néha a falak között.


A fenntartása ezeknek a használaton kívüli ingatlanoknak ellenben rengeteg pénzét emésztette fel a városnak, és mint tudjuk, Svájc nem az a hely, ahol pazarolni lehet. Roman Zogg polgármester ezért úgy döntött, hogy néhány fantáziadús művész javaslatára az öreg gyárból kulturális központ, a bunkerből pedig extrém szálloda lesz. A minimális költségvetéssel ám annál több művészi hajlammal és ötlettel átalakított nukleáris bunkerből egy nullacsillagos hotel készült, ami amellett, hogy eredetileg mire szánták az építményt, több különlegességgel is szolgál. A közös fürdőszobát hatalmas szökőkúttá alakították rengeteg növénnyel, hogy ellensúlyozzák a kopár falakat és a földalatti bezártság érzést. Az üres betonfalakra kivetítők a külvilágból érkező képeket vetítenek élő webkamerák segítségével.

HarmoNet tipp: Unod a szállodai szobákat? Irány a börtön! >>

Az egyetlen luxus a valódi szállodai paplan, ami otthonossá teszi a szinte üres, sivár szobákat. Egy művész ikerpár gondoskodott arról, hogy különös dekorációval lakhatóvá varázsolja az atombunkert. Mivel nincsenek ablakok, a hotelt klausztrofóbiás vendégeknek nem ajánlják, ám számítanak az ínyenc kalandorok és a csóró turisták érdeklődésére. Az ár ugyanis meglepően alacsony: mindössze 10 svájci frankot kell fizetni egy éjszakáért, ami hihetetlenül kedvező ár a világ egyik legdrágább országában.


A polgármester azt is elmondta, hogy a bunkerhotel egy nap alatt visszaállítható eredeti rendeltetésének megfelelően, ez ugyanis minden másra használt katonai létesítményre vonatkozó törvény az országban. Veszély esetén a hotel pillanatok alatt ismét atombunkerré válik ha szükséges. A próbaüzem megtörténte után, amikor is 15 önkéntes töltött egy éjszakát a szállodában, megkezdődhet a rendes működés. Mindez természetesen azután, hogy a város polgárai egy helyi népszavazás útján jóváhagyták az átalakításra szánt 83.000 frankos költségvetést. Náluk ugyanis ez így működik.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2378 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x