Épül a világ leghosszabb biciklisztrádája! Környezetvédelem...
Címlap / Őrület / Épül a világ leghosszabb biciklisztrádája! Környezetvédelem és egészséges életmód mindenkinek!

Épül a világ leghosszabb biciklisztrádája! Környezetvédelem és egészséges életmód mindenkinek!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-06

A zöldturizmus és a környezettudatosság jegyében fogott össze két európai állam, hogy megépítsék a világ leghosszabb biciklisztrádáját. Azok az emberek, akik az egészséges életmód jegyében szeretnének közlekedni, nemsokára módjuk lesz két gyönyörű főváros közt biztonságosan közlekedni kerékpárral. 

Zöldút Londontól Párizsig
Párizs és London között épül az első biciklisztráda. A projekt lényege az autómentes, környezettudatos közlekedés, az egészséges életmód és a zöldturizmus elősegítése, népszerűsítése. A környezeti ártalmak csökkentése érdekében mindkét országban szorgalmazzák, hogy az emberek biciklikkel közlekedjenek, az egészséges életmódot szorgalmazók is jónak látják, ha inkább a pedált tapossák a polgárok – na nem a gázpedált. A három éven belül átadásra kerülő kerékpárút nem egyszerű kis aszfaltcsík lesz a kétkerekű közlekedési eszköz számára. A tervezők és projekt finanszírozói, valamint mindkét kormány sokkal többet szeretne. A cél, hogy végre kirángassa járműveikből az elkényelmesedett utasokat, és egészséges, a környezetet kímélő pedálozó sportemberekké tegye őket. Egy új életforma kialakítására törekszenek, ez a zöldturizmus. Az épülő biciklisztráda, amely a Greenway és az Avenue Verte nevet viseli majd, lehetővé teszi, hogy a két főváros között egy maximálisan biztonságos és az autóutakat messze elkerülő úton tegyük majd meg a nem kis távolságot. Az útvonalat szándékosan úgy tervezik, hogy látnivalókban gazdag legyen, és a legszebb természeti övezeteken haladjon át. Gyönyörű tájak, mesés építmények jellemzik majd a 2012-re elkészülő Zöldutat. Ezzel párhuzamosan fejlesztik a Zöldút elődjét, a Tour de la Manchet is. Ezen az úton nagyjából 3-4 nap alatt lehet átkerekezni Londonból Párizsba. Egyes szakaszait felhasználják a Zöldúthoz is, és mindkét pálya új, ultramodern infrastruktúrát kap. Lényeg a kényelem és a biztonság!


HarmoNet tipp: A legtakarékosabb energia: amit nem használunk el >>

Nem csak bicikliút – egy új életforma!

Az út által érintett önkormányzatok kivétel nélkül rábólintottak a fejlesztésekre, sőt, lelkesen támogatják azt! A kerekezés szerelmeseinek így rendelkezésére áll majd a 340 kilométeres úton számos büfé, pihenőhely, étterem, szálloda, út menti zuhanyzó és nem hiányoznak majd a kerékpárszervizek, kölcsönzők és a segélykérő telefonok sem. A londoni olimpia megnyitójára már teljesen elkészülő Zöldút a hozzá tartozó egyéb létesítményekkel együtt nem csak a kerékpárosok szolgálatában áll majd. Kirándulók, természetjárók, sőt, lovasok is igénybe vehetik! Egyelőre a britek állnak jobban a beruházás terén, ők ötletesen felhasználták a használaton kívül lévő vasúti töltéseket és a már meglévő kerékpárút hálózatukat is. Náluk sokkal inkább az jelent gondot, hogy az embereket rávegyék, használják is ki a lehetőséget, és mondjanak le gépjárműveikről. Franciaországban fordított a helyzet. Sokan szívesen ülnének biciklire, ám náluk még igen sokat kell fejleszteni az úthálózatot. Párizsban tavaly igen jól vizsgáztak a városi kerékpárkölcsönző parkolók, ahol bárki fél órára ingyen elvihet egy drótszamarat, hogy így kímélje a környezetet és enyhítse a városi közlekedés zsúfoltságát. A lelkes párizsiaknak egyetlen gondjuk volt: nem volt hol biciklizni. 

HarmoNet tipp: Bicikliforradalom >>

Követésre méltó – nálunk is több kéne

A Zöldút már most hatalmas népszerűségnek örvend, és ha elkészül, minden bizonnyal a világ minden zugából érkeznek majd a zöldturisták, hogy kerékpárjaikkal végigzarándokoljanak a világ első biciklisztrádáján. A fantasztikus projekt méltó és követendő példa az egész világ számára: így is lehet! Remélhetőleg nálunk is lesz hasonló kezdeményezés, és előbb-utóbb bárhová eljuthatunk kerékpárral, legalább Európán belül.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1557 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x