Megdöbbentő - Budapesten 98 decibellel remegtek a falak a horkolástól!...
Címlap / Őrület / Megdöbbentő - Budapesten 98 decibellel remegtek a falak a horkolástól!

Megdöbbentő - Budapesten 98 decibellel remegtek a falak a horkolástól!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-09

A csoportos horkolásra kevesen képesek, de így is világrekord született. A nyári időszámítás kezdetén megrendezett "Horkolók Éjszakáján" egy időben 16 ember horkolását rögzítette a rekordbizottság, ezzel első ízben csoportos horkolási világcsúcsot állított fel Magyarország. A rendezvénnyel a szervezők a horkolás és a rossz életminőség közötti kapcsolatra, valamint az alvást megkönnyítő egyszerű megoldásokra kívánták felhívni a figyelmet. 

Egy 2008-as felmérés szerint a magyar lakosság 63% szokott horkolni. Dr. Terray-Horváth Attila, a Budapesti SomnoCenter Alvásdiagnosztikai és Terápiás Központ neurológusa szerint, sok esetben egészségünk, párkapcsolatunk is a horkolás áldozatául esik, pedig általában van a problémára egyszerű megoldás. A Horkolók Éjszakáján megjelent 67 horkoló úr és hölgy nemcsak a rekordkísérletben vett részt, de személyes tanácsokat is kérhetett a szakértőktől, hogy miként tudna javítani alvása minőségén. A rendezvényen a szaktanácsadáson túl kényeztető masszázs és finom borok segítették az ellazulást. Aki pedig nem akart túl korán lefeküdni, filmvetítésen múlathatta az idejét.

A lámpaoltás után a rekordbizottság négy alkalommal ellenőrizte az egyszerre horkolók számát, de azt is vizsgálták, hogy ki horkol a leghangosabban. Megtudhattuk, hogy Magyarország leghangosabban horkoló embere 98 decibeles zajt csap alvás közben, őt szorosan követte három másik vetélytárs, akiknél szintén 90 decibel körüli értéket mértek. Ilyen hangorkán mellett nem csoda, ha sokan a terem másik felébe húzódtak és kértek füldugót, hogy végre ők is álomra hajthassák a fejüket.


A hivatalosan rögzített eredmény szerint az éjszaka folyamán a legtöbb egy időben horkoló ember száma 16 volt. „Mivel ismereteink szerint korábban sehol a világon nem szerveztek hasonló rekordkísérletet, így ez az eredmény világrekord,” – mondta el Sebestyén István, a rekordbizottság képviselője. „Az egyéni horkolás világcsúcsát már a Rekordok Könyvében is rögzítették. A közel 93 decibeles hangerőt most - bár eltérő mérési körülmények között - úgy tűnik sikerült megdönteni. Egy már biztos: hangerő terén is magyar rekord született,” - tette hozzá.

A reggeli ébresztőt ünnepélyes fogadalomtétel követte, amelyen a horkolók megfogadták: megoldást keresnek problémájukra, és ezzel javítanak saját és környezetük életminőségén. Az éjszakáról első lépésként légzéskönnyítő orrtapasszal tértek haza.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1026 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x