Oxitocinnal az őszinte magánéletért
hirdetés
Címlap / Őrület / Oxitocinnal az őszinte magánéletért

Oxitocinnal az őszinte magánéletért

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-20

Az oxitocin segíthet abban, hogy a párok könnyebben meg tudjanak beszélni bonyolultabb dolgokat is, állítja egy svájci tanulmány. 

A vizsgálatban résztvevő pároknak egy laboratóriumi beszélgetés előtt oxitocint illetve placebót adtak, előbbiek pozitívabban kommunikáltak és stressz-szintjük is alacsonyabb volt. Beate Ditzen, a tanulmány szerzője úgy véli, az eredményeket a kognitív viselkedésterápiában is felhasználhatják, azonban ez a módszer valószínűleg nem fog a hagyományos kezelés helyébe lépni. Az oxitocin hosszútávú, rendszeres adagolását emberen eddig még nem vizsgálták.

Az oxitocint az agyalapi mirigy termeli, nemcsak szüléskor és szoptatáskor, de az orgazmus elérésekor is felszabadul. „Még csak most kezdjük megérteni a szervezet által termelt hormonoknak és más vegyületeknek a fontos társas kapcsolatokra gyakorolt erőteljes hatását” – jegyezte meg Dr. John Krystal, a cikket megjelentető Biological Psychiatry folyóirat szerkesztője. „Ahogyan tudásunk gyarapszik, egyre fontosabb lesz a kérdés, hogyan tudjuk gyógyszeresen befolyásolni a szociális folyamatokat.”

Medipress
 
 
[ 1134 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x