Aranyláz: Elképesztő! Baktériumok segítségével jönnek...
hirdetés
Címlap / Őrület / Aranyláz: Elképesztő! Baktériumok segítségével jönnek létre az aranyrögök!

Aranyláz: Elképesztő! Baktériumok segítségével jönnek létre az aranyrögök!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-25

Ausztrál tudósok felfedezték, hogy a Cupriavidus metallidurans nevű baktériumfaj katalizálja az arany biomineralizációját, amelynek során a mérgező aranyvegyületeket aktív sejtfolyamataik révén fémes arannyá alakítják át.  

 

Rendezvénynaptár

Korábban is ismert volt, hogy ez a baktériumfaj megtelepedik az arany felszínén, de nem tudták, milyen szerepet játszik. Most egy nemzetközi kutatócsoport eredményei arra utalnak, hogy biológiai oka lehet a baktériumok jelenlétének az aranyrögök felszínén.

Frank Reith, a kutatás vezetője, az Adelaide-i Egyetem munkatársa elmondta, hogy egymástól nagy távolságra találtak aranyrögöket, felszínükön az említett mikroorganizmusokkal. Annak érdekében, hogy felderítsék a jelenség okát, kutatni kezdték a működésüket.

Azt találták, hogy a C. metallidurans gyorsan összegyűjti a laboratóriumban előállított oldatból a toxikus aranykomplexeket. Ez növeli az arany toxicitását, ami a baktériumtörzset az oxidatív stresszel és a fémmel szemben ellenálló, valamint egy eddig még nem azonosított aranyspecifikus génnel rendelkező törzs szelekciójára készteti. E speciális baktériumok működésének révén az aranykomplexek nanorészecskékké, fémes arannyá alakulnak át, ami végül aranyrögök képződését eredményezi.
 
Ez a kutatás szolgáltatta az első bizonyítékot arra nézve, hogy az aranyhoz hasonló értékes és ritka fémek körforgásában baktériumok is részt vesznek. Az eredmények Reith szerint utat nyithatnak bioszenzorok kifejlesztéséhez: "Az aranyspecifikus gének felfedezésének köszönhetően 3-4 éven belül képesek lehetünk aranyspecifikus bioszenzorok létrehozására, amelyek segítségével új aranylelőhelyeket lehet majd felkutatni."

Medipress


 
 
[ 2036 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x