Nem utazhattak vasúttal a vasutasok, mert drága
Címlap / Őrület / Nem utazhattak vasúttal a vasutasok, mert drága

Nem utazhattak vasúttal a vasutasok, mert drága

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Nem utazhattak vasúton a brit vasúti hálózat fenntartásáért felelős vállalat alkalmazottai egy szakmai konferenciára, mert túl drága lett volna a vonatjegy. 

A Daily Mirror beszámolója szerint a Network Rail vezetése elrendelte a cég kétszáz alkalmazottjának, hogy a rendezvényre autóbusszal menjenek, mivel így a cég a vasúti tarifának kevesebb mint a tizedéből megúszta a kollégák közlekedtetését.

A dél-angliai Readingben lévő Network Rail-központból Coventryig tartó 150 kilométeres út, valamint a visszaút összesen 27 ezer fontba - fejenként átlagosan 135 fontba (39 ezer forintba) - került volna vonattal a kétszáz dolgozónak, a buszozás viszont 2400 fontból megoldható volt.


A Network Rail feladata a brit vasúti hálózat teljes infrastruktúrájának fenntartása, beleértve a síneket, a jelzőberendezéseket, a vasúti felüljárókat és alagutakat, a közúti átkelőket, valamint a legnagyobb pályaudvarokat.

Nagy-Britanniában folyamatos botrányok tárgya a vasúti szolgáltatás, amely rendkívül drága, viszont teljesen megbízhatatlan és az állandó zsúfoltság miatt igen kényelmetlen. A sajtó épp a napokban volt hangos attól a hírtől, hogy felbukkant az első, ezer fontot meghaladó belföldi viteldíj a kínálatban; ennyiért lehet eljutni a délnyugat-angliai Cornwall grófságból Skóciába, ha az utas nem foglalja le jó előre menetjegyét.

A lapok nem mulasztották el kiemelni, hogy ennél olcsóbban körbe lehet repülni akár az egész világot, és az ezer fontért kínált út repülővel száz fontnál kevesebből megjárható.

(November 03-tól december 22-ig 7 héten át tartó nyereményjátékunkon való részvétel feltétele, hogy hozzászólj a cikkekhez. Ha nyerni szeretnél, kommentáld az olvasottakat, mondd el a véleményed!)

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1394 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x