Tíz év alatt 180 panda született mesterséges megtermékenyítéssel...
Címlap / Őrület / Tíz év alatt 180 panda született mesterséges megtermékenyítéssel

Tíz év alatt 180 panda született mesterséges megtermékenyítéssel

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-19

Az elmúlt évtizedben összesen 180 mesterségesen tenyésztett óriáspanda született, és maradt életben a délnyugat-kínai Szecsuan tartományban - derül ki a helyi erdészeti hivatal nyilvántartásából. 

A tartományban velük együtt összesen 241 már azon állatoknak a száma, amelyek fogságban születtek és nőttek fel. Az országban található összes tenyésztett pandának ez a 83 százaléka.

Szecsuanban - a pandák legismertebb élőhelyén - 1206 óráspanda él vadon, a Kínában hasonló környezetben élőknek a 76 százaléka.


Az óriáspandák szexuális inaktivitásukról ismertek, és élőhelyeik fogyatkozása miatt a világ leginkább veszélyeztetett fajai közé tartoznak - írja a Hszinhua hírügynökség.

Becslések szerint Kínában összesen 1590 panda él vadon, Szecsuan mellett az északnyugat-kínai Senhszi (Shaanxi) és Ganszu (Gansu) tartományokban.


(November 03-tól december 22-ig 7 héten át tartó nyereményjátékunkon való részvétel feltétele, hogy hozzászólj a cikkekhez. Ha nyerni szeretnél, kommentáld az olvasottakat, mondd el a véleményed!)
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 6648 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x