Férfiként a teltalkatú, nőként a vékony politikusok a befutók...
Címlap / Őrület / Férfiként a teltalkatú, nőként a vékony politikusok a befutók

Férfiként a teltalkatú, nőként a vékony politikusok a befutók

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-16

Míg a férfi politikusok esetében a telt alkatot, addig női kollégáiknál a vékonyabb testalkatot részesítik előnyben a választók - állapították meg a szakemberek. 

A nagydarab férfi politikusok megbízhatóbbak, becsületesebbek és lelkesítőbbek, mint vékonyabb kollégáik - derült ki az Obesity című folyóiratban megjelent új amerikai tanulmányból, amelyet a Telegraph.co.uk internetes hírportál ismertet. A 120 önkéntes bevonásával készített felmérés eredményei szerint a teltalkatú jelöltekről az emberek úgy tartják, hogy könnyebben megbirkóznak a munkájukkal együtt járó stresszel és feszültséggel. A hasonló testalkatú női politikusokról ugyanakkor pont az ellenkezőjét gondolják. 

Bár a felmérés csak az Egyesült Államokra korlátozódott, azonban a szakemberek szerint mivel a nyugati társadalmakban szinte azonos sztereotípiáik élnek a külső megjelenéssel kapcsolatban, ezért az eredmények mindenhol érvényesek. "A fizikai megjelenésnek talán jóval több jelentősége van, mint, ahogy azt a kutatók és a politikusok gondolják" - magyarázta Elizabeth Miller, a Missouri Egyetem politológusa és egyben a tanulmány társszerzője. "Hanyagság lenne a jelöltek részéről, ha figyelmen kívül hagynák ezeket a sztereotípiákat, amikor ilyen munkára pályáznak" - tette hozzá. 

A kutatás során a 120 résztvevőt először két csoportra osztották, majd mindkét csapat írásbeli ismertetőt kapott egy kitalált női, vagy férfi politikus jelöltről. A rövid ismertetők egyformák voltak és a kitalált személyek politikai nézeteit és társadalmi hátterét ismertették. A csapatokat később további két részre osztották és mindegyiküknek adtak vagy egy rendes, vagy egy kövérebbre maszkírozott képet a jelöltről.

Végül azt kérték a résztvevőktől, hogy egy nullától százig terjedő skálán jelöljék meg, mennyire volt szimpatikus nekik az adott személy, illetve értékeljék őket a megbízhatóság, becsületesség, lelkesítő képesség és előadói készség szempontjából. A férfiak versenyében minden esetben a testesebb jelölt szerezte meg a magasabb pontokat, míg a nők esetében a molettebb testalkat bizonyult vesztesnek.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1797 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x