Ötvenhét év ugyanazon a biciklin
Címlap / Őrület / Ötvenhét év ugyanazon a biciklin

Ötvenhét év ugyanazon a biciklin

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-12-07

57 év használja ugyanazt a biciklit egy iskolai gondnok Nagy-Britanniában. 

Az immár 72 éves férfi 1953-ban vette részletfizetésre a kerékpárt, amelyet sokszor órákig csodált Haddenham városában a biciklibolt kirakatában. 15 évesen otthagyta az iskolát és beállt zöldségszállítónak. Első dolga az volt, hogy elmenjen a bicikliboltba és megállapodjon a kerékpár megvételéről: a boltos belement, hogy a gyerek havi részletekben fizessen.

A kerékpár "háromsebességes" - ami igencsak ritkaság volt 57 éve. Még mindig eredeti rajta szinte minden: a váz, a kerekek, a fogaskerékváltó, az ülés, a sárhányók, a fék- és a váltóhuzalok. Csupán a színe "cserélődött: eredendően zöld volt, de átfújták pirosra. Annak is már negyedszázada.


A zöldségszállítóból később iskolai gondnok lett, aki minden áldott hétköznap kétszer kerekezik a tanintézetbe, onnan meg haza. A táv nem nagy, szűk kilométer, de ha összeadja, hogy összesen mennyit kerekezett 57 esztendős biciklijével, melyet szinte minden nap használt, akkor elég messzire jutna. A férfi a brit kézművesipar remekének tartja kerékpárját - adta hírül a BBC hírszolgálatának honlapja.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1974 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x