Egészségbarát takarítási tippek a Takarítás Világnapján...
Címlap / Őrület / Egészségbarát takarítási tippek a Takarítás Világnapján

Egészségbarát takarítási tippek a Takarítás Világnapján

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-09

A Tudatos Vásárlók Egyesülete a Takarítás Világnapja alkalmából a környezetbarát tisztítószerek használatára hívja fel a figyelmet. 

Habár a gazdsági válság a háztartási tisztítószerek piacát is érintette,- mint az a Nielsen piackutató intézet adataiból kiderül - 2009-ben így is összesen 20 milliárd forintot költöttünk különböző tisztítószerekre.

A gyártók folyamatosan ontják a takarítást újra és újra forradalmasítani hivatott termékeket, így az utóbbi években a tisztaságra vágyó fogyasztó eszköztára többek között előre nedvesített felmosórongyokkal, eldobható WC tisztító rendszerrel, és persze évről évre a tavalyinál is sokkal gyorsabban, erősebben, jobban tisztító szerekkel bővült.

Ha lakásunkat környezet- és egészségbaráttá kívánjuk tenni, használjunk minél kevesebb szintetikus vegyi anyagot. A tisztítószer kiválasztásánál a két legfontosabb alapelv: a víz alapú tisztítószerek, festékek, lakkok stb. használata oldószer alapúak helyett, illetve szerves anyagok használata esetén a növényi eredetűek választása a kőolajipari származékokkal szemben. Ez utóbbiak az élővízbe kerülve jóval lassabban bomlanak le, mint a növényi származékok.

Néhány közönséges, de hasonlóan hatásos konyhai alapanyaggal kiválthatjuk ezek legtöbbjét. A hypo vagy más szintetikus fertőtlenítők helyett használjunk természetes savakat: ecetet, citromot. A klórozott hatóanyagokat és foszfátokat tartalmazó edénytisztító szerek kiváló alternatívája a konyhasó és a szódabikarbóna. Ugyancsak edények súrolására az egyik leghatékonyabb környezetbarát módszer a dörzsiszivacs és a kézi erő.

A teljes háztartás környezetbarát takarítási alternatíváiról további praktikus ötleteket ad a Tudatos Vásárló. 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2132 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x