Összenőtt az agyuk, egymás szemével is látnak
Címlap / Őrület / Összenőtt az agyuk, egymás szemével is látnak

Összenőtt az agyuk, egymás szemével is látnak

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-22

Tatiana és Krista sziámi ikrek, de annak is nagyon különlegesek: az agyuk is összenőtt, ezért olvasni tudnak egymás gondolataiban és képesek a másik szemével is látni. 

Már az is kész csodának számít, hogy a most négyéves kanadai ikrek megszülettek és életben maradtak. Nem lehet őket szétválasztani, mert nem csak a koponyájuk, hanem az agyuk is összenőtt, kapcsolat van a két lány thalamusa között. Az agynak ez a szürke állományú része az érzékszervekből bejövő információkat továbbítja az agykéregbe. Minden fő érzékkel kapcsolatban van, kivéve a szaglást.

A lányok azért különlegesek, sőt valószínűleg egyedülálóak a világon, mert a thalamusaik közötti híd miatt azok mindkét lány agykérgébe eljuttatják az érzékeket.


Dr. Douglas Cochrane, a lányokkal foglalkozó idegsebész óvatosan fogalmaz, mégis megdöbbentő amit mond: "az agyuk érzékeli az ikertestvér látóidegeiből érkező jeleket". "Az egyik láthatja, amit a másik lát."

Az ikrekről készült egy dokumentumfilm is, ami éles vitát váltott ki a közönség soraiban: most akkor egy közös személyiségük van? Vagy kettő, csak olvasnak egymás gondolataiban? Esetleg ez egy személy, csak tudathasadása van?

A lányok azonban nem zavartatják magukat, lelkesen játszanak, még szaladgálni is tudnak, persze egy kicsit furcsán. A mozgást korlátozó egymásra utaltság miatt rendszeresen járnak fizikoterápiára, most éppen a belső karjuk használatát javítgatják. Ami feltűnő: nagyon erős a nyakuk.

A lányok még pelenkát hordanak, mert Tatiana veséi végzik el a munka zömét, ezért ő sokkal többet pisil, mint Krista. Arra meg egyelőre nehéz rávenni Kristát, hogy menjen ki ő is a WC-re, ha egyszer neki nem kell pisilni...
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 6407 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x