Autóval törtek be a győri Plazába
Címlap / Őrület / Autóval törtek be a győri Plazába

Autóval törtek be a győri Plazába

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Másfél perc alatt több millió forint értékű ékszert loptak a győri Plaza ékszerboltjából ismeretlenek augusztus 20-án; a tettesek Magyarországon eddig nem alkalmazott módszerrel hajtották végre a bűncselekményt, autóval törték be a bevásárlóközpont főbejáratát - mondta Horváth Csaba győri rendőrkapitány hétfői sajtótájékoztatóján. 

A két elkövető egy fehér színű Volkswagen Golffal törte át az ünnepnap miatt zárva tartó pláza Tihanyi Árpád út felőli főbejáratát. Az Orex bolt előtt megálltak, egyikük a járműből símaszkban kiszállt, kalapáccsal beverte a kirakatot és összekapkodta az ékszereket - számolt be az alezredes a térfigyelő kamera által rögzített rablásról.

A kocsit vezető társa a járművel megfordult a pláza folyosóján, majd a megszerzett zsákmánnyal kihajtottak. Az utcán átszálltak egy piros színű kombi típusú járműbe és eltűntek a helyszínről. Az egész akció a bejárat betörésétől a távozásig 90 másodpercig tartott.


A rendőrkapitány közlése szerint augusztus 20-a reggelén két biztonsági őr teljesített szolgálatot az üzletközpontban. A bűncselekmény idején egyikük WC-n volt, másikuk az ügyeleti központban tartózkodott, s elmondása szerint a gépház zaja miatt nem hallott semmit. A kamerák képein üvegcserepeket észlelt, de mire az ékszerbolthoz értek, addigra már ott volt a rendőr járőr és a Plaza távfelügyeleti cégének járőre is - közölte az alezredes.

A nyomozás során kiderült, hogy a szlovák rendszámú fehér Golfot Ausztriában tavaly kivonták a forgalomból, mert külföldinek adták el. A szlovák rendszámot augusztus 19-én eltűntként kezelték Szlovákiában, azt nagy valószínűséggel ellopták - tette hozzá a rendőrkapitány.

Horváth Csaba szerint vélhetően külföldi elkövetők hajtották végre a múlt szombati akciót. Ram raiding (kostámadás) az angol elnevezése ennek az elkövetési módszernek, amelynek lényege, hogy a tettesek valamilyen, többnyire nagyobb, nehéz járművel betörik egy zárt üzlet üvegablakait vagy ajtaját, hogy oda bejutva azt kifosszák. Az akciót rendkívül rövid idő alatt hajtják végre, a bűncselekményhez rendszerint azonosíthatatlan autókat használnak - magyarázta a kapitány.

Magyarországon ezzel az elkövetési módszerrel még nem találkoztak - mondta Horváth Csaba. Mint hozzátette, Nyugat-Európa több országában 2008 és 2010 között litván elkövetők zsákmányoltak 2,5 millió eurós értéket ezzel a módszerrel. Azokkal az esetekkel összefüggésben tizenhat embert tartóztattak le - jegyezte meg az alezredes.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 2294 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x