Drágábban gyorsabb a múzeumi belépés
hirdetés
Címlap / Őrület / Drágábban gyorsabb a múzeumi belépés

Drágábban gyorsabb a múzeumi belépés

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-29

Drágább jegyért soron kívül be lehet lépni a firenzei dómba. Az Olaszországban precedens nélküli látogatási módszer vitát váltott ki. 


Rendezvénynaptár
Hosszú sorok kígyóznak a kánikulában Brunelleschi kupolája alatt. A reneszánsz építészet egyik remekművének számító firenzei Santa Maria del Fiore-székesegyházba való belépésért olasz és külföldi turisták akár egy órát is sorban állnak. Kivéve azokat, akik fejenként hét euróért sorban állás nélkül juthatnak be a dómba - egy oldalsó bejáraton.


A priority passnak elnevezett drágább, de gyorsabb látogatási rendszert augusztusban vezették be, és az olasz sajtó szerint minél nagyobb a forróság Firenzében, annál többen kifizetik a hét eurót elkerülve a tűző napon való várakozást. A templomba való belépés valójában ingyenes - a hét eurót kifizetők a sorban állást spórolják meg. Ezzel a jeggyel bejuthatnak a kupolába, a Giotto tervezte harangtoronyba, a keresztelőkápolnába, a kriptába és a templom múzeumába is.


A kiváltságos belépés vitát kavart: előzetes online jegyfoglalással a firenzei Uffizi-képtárban és a római Colosseumban is el lehet kerülni a sorban állást, de  előre megadott időpontban és minimális ártöbblettel. A Libero című napilap templomhoz nem illő marketingfogásról írt megjegyezve, hogy a firenzei dómba való belépés nem pénzért lefoglalható helyjegy a repülőn. A firenzei püspökség hangsúlyozta, hogy a hét euróból a dóm csak ötven centet kap meg, a többit a szolgáltatást kínáló idegenforgalmi cég szedi be.


 
 
[ 1315 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x