Diana hercegnő éjkék nagyestélyijének kalandos története...
hirdetés
Címlap / Őrület / Diana hercegnő éjkék nagyestélyijének kalandos története

Diana hercegnő éjkék nagyestélyijének kalandos története

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-20

Bejárta nyáron a világot a hír, amely szerint rekordösszegnek számító 510 ezer fontért (169 millió forint) kelt el egy floridai árverésen Diana hercegnő híres éjkék nagyestélyije. A minap napvilágot látott információk szerint azonban a selyembársony toalettet nem, hogy nem adták el, de még a tulajdonjogáról is heves viták folynak. 

 

Rendezvénynaptár
A néhai walesi hercegnő ebben az éjkék nagyestélyiben kápráztatta el először az amerikai közönséget, amikor 1985-ben John Travolta színésszel táncolt a Ronald Reagan elnök és felesége, Nancy által adott vacsorán a Fehér Házban. A selyembársony ruhaköltemény egy csapásra a hercegnői gardrób egyik legékesebb darabja lett.

A híres estélyi most ismét a figyelem központjába került. A Waddington’s aukciósház júniusi árverése óta zajló jogi hercehurcák és a ruha tulajdonjogáról szóló csatározások közepette a The Sunday Telegraph című tekintélyes konzervatív brit lap ugyanis bebizonyította, hogy az éjkék felöltőt valójában nem árverezték el, mint, ahogy azt a másik kilenc ruhát sem, amelyek egykor mind a hercegnő gardróbjában lógtak és állítólag kicsivel több mint 2 millió fontért (662 millió forint) keltek el a nyári aukción.


A Victor Edelstein által tervezett éjkék ruha és tizenhárom másik estélyi még Diana unszolására kerültek először egy jótékonysági érverésre 1997-ben New Yorkban. Az egyedülálló gyűjteményt a floridai Tampában élő Maureen Dunkel vásárolta meg 420 ezer fontért (139 millió forintért).

Alig két hónappal Diana Párizsban bekövetkezett halála után az asszony világkörüli turnéra indult a gyűjteménnyel és a bevételeket az általa életre hívott Nép hercegnője jótékonysági alapítvány támogatására fordította. A ruhákat több amerikai, kanadai és új-zélandi városban is kiállították, majd tíz éven át a londoni Kensington-palotában voltak, ahol Diana élt, miután elvált Károly hercegtől.
Dunkelnek azonban idővel anyagi nehézségei támadtak. Másfél millió fonttal (496 millió forint) tartozott különböző hitelezőknek, és ezen belül 1 millió font kölcsönt vett fel a ruhákat ajánlva biztosítékként.

A Waddington’s nyári bejelentése szerint az árverés estéjén a híres "Travolta" ruha is gazdát cserélt, a valóságban azonban a ruhát nem adták el. Mint utóbb az aukciósház elismerte a júniusi árverésen csupán három, majd nem sokkal később még egy toalettet sikerült értékesíteniük, ezzel 250 ezer fontra (83 millió forint) emelve a befolyó összeget.

"Dunkel egyáltalán nem akart megválni a ruháktól. Ezeknek köszönhetően került be a tampai elit körökbe, ahol mindenki úgy ismerte, mint a hölgy, aki megvásárolta Diana ruháit" - mondta Peter Bennett építési vállalkozó, akinek 170 ezer fonttal (56 millió forint) tartozik az asszony, és aki azt remélte, hogy a ruhák értékesítéséből befolyt összegből Dunkel kiegyenlíti tartozását.

"Ha nem lett volna megkötve a kezünk a kezdő licitet illetően, akkor sokkal jobban ment volna az aukció. A nap végére azonban Dunkel már egyáltalán nem akart megválni a ruháktól. Arról pedig nincsen tudomásunk, hogy kinek a tulajdonában voltak a ruhák, amelyeket nem adtunk el" - mondta a Waddington’s illetékese.

A ruhák tulajdonjogáról jelenleg is éles vita folyik. Maureen Dunkel valószínűleg további jogi lépéseknek néz elébe. Az aukciós házat pedig "hamis" eladással vádolják.

 
 
[ 3389 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x