Ikea ökofalu Londonban
Címlap / Őrület / Ikea ökofalu Londonban

Ikea ökofalu Londonban

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-28

A londoni Olympic Park, vagyis az olimpiai falu közelében épít az Ikea egy ökonegyedet. A Strand East-nek elnevezett konglomerátumot teljes egészében a svéd üzlethálózat tervezi, építi és finanszírozza.  

A számítások szerint 11 milliárd eurót fektet bele. A 106 ezer négyzetméteres területen 1200 lakás, egy szálloda, 480 négyzetméternyi iroda, üzletek, éttermek lesznek. Az Ikea már régóta beruház fenntartható és megújuló forrásokra alapuló építményekbe, de eddig főként Amerikában járt sikerrel.

Az Inter Ikea üzletfejlesztési igazgatója a londoni Evening Standardnak elmondta, hogy a jövendő Strand East igazi fenntartható, emberléptékű falu lesz, antitézise a jelenlegi olimpiai falunak, amelyet olyan sűrűre építettek, hogy alig maradt hely a gyalogosok számára.

A Strand East esetében különösen figyelemreméltó a számtalan infrastruktúra összhangban lévő megtervezése, amelyek a jobb minőségű életvitel megvalósítását célozzák. A tervezők úgy képzelték el, mint egy mini Velencét a csatornák partjaira, a közlekedést vízi járműveken, vízitaxikon megoldva. A magánautókat kizárnák a belső forgalomból, azokat a városrész körül elhelyezett földalatti parkolókba helyeznék el. Csak a kereskedelmi járművek és a sürgősségi, egészségügyi szolgálatok közlekedhetnének akadálytalanul. A településen a gyalogosoké lenne az elsőség.

Ikea-források szerint az energiatermelést egy vízi erőmű biztosítaná és a tetőkre felszerelt nappanelek. Az automatizált szemétgyűjtést a lakásokba beépített szemétledobókon keresztül lejutó földalatti csatorna biztosítaná.

A házakat a bioépítészet és a svéd hagyományok szerint szándékoznak megépíteni. Előnyben részesítik a fát, mint alapanyagot és a házak magasságát négy emeletnyire korlátozzák, hogy a falu élhetőbb legyen.

Elérhető árakat ígérnek, bár ezeket még nem pontosították.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2162 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x