A tíz leghíresebb politikai "divatviselet"
Címlap / Őrület / A tíz leghíresebb politikai "divatviselet"

A tíz leghíresebb politikai "divatviselet"

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-16

Dzsaváharlál Nehrunak, a független India első miniszterelnökének zakója, a decemberben elhunyt Kim Dzsong Il észak-koreai vezető khakiszínű szafaris ruhája és Hillary Clinton amerikai külügyminiszter fekete nadrágkosztümje is helyet kapott az amerikai Time magazinnak a tíz leghíresebb politikai "divatviseletet" felvonultató listáján. 

A hetedik helyet megszerző Nehru-zakó az észak-indiai acskán nevű viseletből ered: a zártnyakú, kabátszerű öltözéket a helyi arisztokrácia tagjai hordták. A rövid felsőkabát elsősorban Dzsaváharlál Nehrunak köszönheti népszerűségét: a karizmatikus indiai miniszterelnök előszeretettel viselte a darabot nyilvános megjelenései alkalmával - olvasható az amerikai Time magazin internetes oldalán.

Nem ő volt az egyetlen, akit magával ragadott a kabát minimalista stílusa. A Beatles tagjai az 1965-ös Shea Stadionbeli koncertjükön viselték a kabátot, Sammy Davis Jr. amerikai előadóművész pedig állítása szerint több mint 200 hasonló fazonú kabátot őrzött a gardróbjában.

A lista első helyére Rick Santorum volt pennsylvaniai szenátor kötött mellényei kerültek (a képen), amelyek mára a 2012-es elnökválasztási jelöltségért vívott harcának védjegyeivé váltak. A volt kubai diktátor, Fidel Castro melegítőgyűjteménye a második helyre futott be. A bronzérmes a nyugati politika férfijainak "egyenruhája" lett: a finom szabású fekete öltöny alá rejtett ropogós fehér ing, a dupla Windsor csomóra kötött vörös vagy kék nyakkendő, és a parányi amerikai zászlós kitűző.

Negyedik helyen Kim Dzsong Il, a tavaly decemberben elhunyt észak-koreai vezető khakiszínű szafaris ruhája és napszemüvege áll. Az ötödik helyezett Jimmy Carter bézs színű gyapjú kardigánja: az Egyesült Államok 39. elnöke nem sokkal a beiktatása után viselte ezt a darabot a kandalló mellől intézett televíziós beszéde során. Mao Ce-tung néhai kínai kommunista vezető kedvenc zsebes öltönye a hatodik helyig jutott.

A nyolcadik helyen a tavaly megölt líbiai vezető, Moammer Kadhafi felöltői osztoznak. Hillary Clinton amerikai külügyminiszter fekete nadrágkosztümje - amelyet a 2008-as elnök-előválasztások demokrata jelöltjeként viselt - a kilencedik lett. A lista utolsó helyezettje Sarah Palin szemüvege, amelyet a 2008-as választások republikánus alelnökjelöltjeként viselt.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1617 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x