Ökotemetés, biokoporsó
Címlap / Őrület / Ökotemetés, biokoporsó

Ökotemetés, biokoporsó

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-25

Óvjuk a természetet, természetes környezetünket utolsó leheletünkig. Sőt, ha lehet, azon túl is, persze ez már az utódok (esetleg végakarat) dolga.  

Már a temetők világát is megérintette a fenntarthatóság.

Dániában már komoly kereslet van a DanCof biokoporsó iránt, amelyet Bendt Stof cége kínál. Számos változatban kapható, de mindegyiknek 100 %-ig biztosított a lebomlása, mivel hosszú szálú reciklált papírból készül.

Nem Stofék az egyetlenek, akik gondolnak az élet utáni környezettudatosságra. A dél-tiroli Veronika Gantioler egy, a Földanyáról Gaiának elnevezett tőzegurnát tervezett, amelynek anyagába olyan növény magjait keverik, amilyen az elhunyt családja kiválaszt. Amikor az urnát elföldelik a hamvakkal együtt, egy idő után az urna lebomlik, a hamvak természetes trágyává változik, a növény pedig életre kel. Így beteljesül az Élet Nagy Körforgása.

Válság idejére készült a reciklált kartonpapír anyagú Restbox, ennek ötlete egy Mauricio Kalinov nevű argentínai vállalkozó agyából pattant ki. E koporsó alig 12 kg, de több mint 200 kilogrammot elbír, vízálló, de nem tartalmaz viaszt, hogy biztosítsák a ökologikus elhamvadást. Van, ahol az utolsó utat is a fenntarthatóság jegyében tervezhetik: az Egyesült Államokbeli Eugene kisvárosban (Oregon állam) a Sunset Hill temető pedállal hajtható halottaskocsikat ajánl.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1742 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x