Ruhák - vörösborból
Címlap / Őrület / Ruhák - vörösborból

Ruhák - vörösborból

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-01-30

Ausztrál tudósok azon dolgoznak, hogy vörösborból készítsenek szövetet, amelyből nem csak ruhákat, hanem még fürdőruhákat is gyárthatnak. 

Lehet persze poénkodni, hogy vajon milyen íze van az ilyen ruciknak, vagy hogy idővel nemesebbé érnek-e. A Nyugat-Ausztráliai Egyetem kutatói azonban komolyan gondolják, szerintük az ilyen ruhák idővel elterjedhetnek.


Bár egyelőre a fejlesztésnek még az elején tartanak, azt remélik, hogy az új technológia átalakíthatja a ruha készítés módszerét. A bort egy baktérium dolgozza fel és az így készülő szövetből akár egyetlen öltés nélkül kialakulhat a kívánt formájú ruha. Nem kell varrni - magyarázza Gary Cass kutatásvezető.


A baktériumok megemésztik a bort, aminek a felszínén így egy habzó réteg képződik. Ezt learatják és egy megfelelő méretű, felfújható próbababára teszik, ahol szövetté szárad. A próbababát akkor fújják fel teljesen, amikor a szövet már száraz. A borszövet ezek után megtartja a kívánt alakot.


Ez elég egyszerű technológiának tűnik, de egyelőre van egy komoly megoldandó gond: a szövet olyan könnyen szakad, mint a papír. Most ennek a problémának a megoldásán dolgoznak.

Azért egyelőre arra még várni kell, hogy a nők Pinot Noir vagy Merlot ruhákban részegítsék a férfiakat.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2475 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x