A robotvilág "Usain Boltja" is világcsúcsot döntött
hirdetés
Címlap / Őrület / A robotvilág "Usain Boltja" is világcsúcsot döntött

A robotvilág "Usain Boltja" is világcsúcsot döntött

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-20

A sportoló robotok "Usain Boltja" is megdöntötte idén a világcsúcsot a robotok Angliában zajló olimpiáján. 

 

Rendezvénynaptár
A Bristolban zajló FIRA ROBOWorld Cup versenyen 26 ország robottervező csapatai vesznek részt, és számos sportágban - köztük futball, kosárlabda, súlyemelés, síkfutás - versenyeznek.

Már az első napokban számos világcsúcs született. A robotvilág "Usain Boltja" Szingapúrból érkezett, és már az előfutamokban 9 másodperccel, 42 másodpercről 31-re javította a világcsúcsot - na nem százméteres, hanem csak hatméteres síkfutásban.


Guido Herman, a szervezők egyike a BBC-nek elmondta, hogy a robotok csupán három métert futnak előre és három métert hátra. A síkfutás döntőjét szombaton rendezik, akkor még a hazaiak kedvencei, a Plymouthi Egyetem robotjai javíthatnak eredményeiken.


A Bristoli Egyetem robotika laboratóriumának "futója" maratoni futásban indul. A táv természetesen itt is jóval kisebb, csupán 42 méter, ám ez a robotok számára ugyanolyan fárasztó, mint az embereknek a 42 kilométeres maratoni táv. "Már annak is örülnénk, ha befejezné a versenyt, jelenleg ugyanis nem igazán jól gyalogol" - mondta David Pollard csapattag.


Súlyemelésben is csúcsdöntés várható a hét végén. A jelenlegi világcsúcs 89 DVD, ez igen tisztességes súly egy kicsiny robotnak. De a tréningek során volt, aki már 100 DVD-t is képes volt felemelni - idézte Hermannt a BBC hírportálja.
 
 
[ 1464 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x