TESZ: érvekkel az egészségért
Címlap / Őrület / TESZ: érvekkel az egészségért

TESZ: érvekkel az egészségért

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

. Az ingyenes szakmai továbbképzésre majd 90 általános iskolai és önkormányzati pályázó utazott fel Budapestre, hogy hazatérve könnyebben tudja meggyőzni a helyi vezetést arról, hogy  

Kommunikációs- és érveléstechnikát tanított pályázóinak a TESZ Alapítvány egész napos workshopján. Az ingyenes szakmai továbbképzésre majd 90 általános iskolai és önkormányzati pályázó utazott fel Budapestre, hogy hazatérve könnyebben tudja meggyőzni a helyi vezetést arról, hogy az egészség minden településen befektetés.

Az ország egyik legjelentősebb civil szervezete minden hatodik településsel áll közvetlen kapcsolatban, szakmai és anyagi segítségével országszerte, kis és nagy településeken 93 000 gyermek és felnőtt tesz ma is saját maga és környezete egészségéért! A meghívott majd 90 pályázatot író jól tudja, hogy a kívánt életmód és egészségügyi (szemlélet)váltás egyedül nem megy. A jó ötlet önmagában még kevés: üzleti szemlélet, hatékony kommunikáció és helyi összefogás kell, hogy mind több elkötelezett helyi erőforrást lehessen bevonni. „Szeretnék felvértezni pályázóinkat a rájuk váró feladatok hatékonyabb megoldására, és megkönnyíteni munkájukat. A tréning azon hosszú távú cél elérését segíti, hogy megszerzett ismeretek gyakorlati alkalmazásával a helyi egészségfejlesztő kezdeményezések fenntarthatóak legyenek” – nyilatkozta Kovács Gabriella, a TESZ Alapítvány igazgatója. A délelőtti táplakozási és testnevelési szakmai előadásokon elhangzott, hogy a tényleges prevenció nem a szűrés, mert az a betegeket térképezi fel, az egészségesekkel csak egészségfejlesztő és –megőrző programok képesek foglalkozni. Nemzetközi tanulmányok bizonyítják, hogy a közösségi rendezvények az összetartó erejükkel nemcsak a közösség megtartó erejét, de a kardio-vasculáris és onkológiai betegségeket is meg lehet előzni. Az előadók kitértek arra, hogy a pedagógusnak ötletesen kell rávenniük a gyerekeket az egészséges életmódra, és megnyerni szüleiket is, hiszen az iskola csak a családdal együtt érhet el eredményeket. Az életmód változtatásra jó lehetőséget kínálnak a települési egészségnapok, az iskolai tankonyhák vagy a játékos testnevelés órai versenyek, ahol mindenki nyertes lehet. Ezek a programok viszont elképzelhetetlenek az adott település döntéshozóinak támogatása nélkül. Az ő meggyőzésükhöz adott segítséget a délutáni kommunikációs előadás és tréning. A résztvevők kis csoportokat alkotva állítottak össze rövid egészségvédő pályázatot, rendeltek mellé erőforrásokat, és prezentálták azokat. „A pályázóink példaértékűnek tartják, hogy egy szervezet a nyújtott anyagi támogatáson túl törődik a megvalósítás nehézségeivel, hogy szakmai támogatással is igyekszik segíteni munkájukat.” – fűzte hozzá Kovács Gabriella.

A TESZ alapítvány a jövőben is aktív lesz, hiszen folytatja a pályáztatását, hogy hosszú távon fenntartható kezdeményezéssekkel igazolja a döntéshozók felé, hogy az egészség befektetés.
Avantgarde Group

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 588 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x