Legoland - Gyerekparadicsom karnyújtásnyira (Mesés képekkel!)...
Címlap / Otthon / Legoland - Gyerekparadicsom karnyújtásnyira (Mesés képekkel!)

Legoland - Gyerekparadicsom karnyújtásnyira (Mesés képekkel!)

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-11

Három nappal indulás előtt nyomasztó gondolatként nyílalt belém a felismerés, hogy hamarosan pakolni kell, mert indulunk Legolandba. Micsoda? Már megint mit keresünk ott? Most megyünk negyedszerre. Ahányszor átlépem a park kapuját kételyeim menten szertefoszlanak és élményteli napok lépnek ezek helyébe. 

Amikor a Nagy négy éves volt, akkor jártunk ott először, és annyira tetszett az egész, hogy megígértük neki, hogy három évente megpróbálunk eljutni, a legközelebbibe, Németországba. Úgy is lett, és amikor harmadszorra mentünk, akkor már hárman voltak testvérek. Ez tavaly volt, és mihelyst meglátta a férjem a kiírást, hogy az éves bérlet csak pár euróval több a napi jegynél, azt vett.


Ebből következett, hogy idén nyáron is ellátogatunk pár napra. Jó szokásunkat megtartva hajnali kettőkor indultunk, a Kicsi ötkor menetrendszerűen hányt egyet. A zacskó galádul lyukas volt így mit tehet a magyar turista, sikít, és kidobja az ablakon... Szóval jó magyar turistaként szeltük az utakat és tízkor már átléphettük a park kapuját.
Két napnál kevesebbre nem érdemes bemenni. Mit csinálunk ott napokig, úgy hogy az esti nyolcas záráskor utolsókként jövünk ki? Először én se tudtam elképzelni, ráadásul nem szeretem a vidámparkokat, olyan műnek tűnik, hogy összeterelik az embereket, és a pénzükért jól érezhetik magukat. Már első alkalommal kiderült, hogy Legoland több, mint egy vidámpark, kreatív ötlettér, mesevilág, megkockáztatom: művészet.

HarmoNet tipp: Nem mindig szép az idő - irány a Játékvár!! >>

Pici elemekből hatalmas csodák készülnek itt, és amikor az otthon kezünkbe markolható duplo elefántot megpillantod életnagyságban, vizet spriccelve, önkéntelenül is elvigyorodsz kortól és nemtől függetlenül. A vidámparki attrakciókon túl, mely során legtöbbször visítasz, mert olyan mintha ki, be vagy le esnél, röpülnél, zuhannál, várnak Európa nevezetes terei, épületei legóból kirakva. Itt is minden mozgásban, mint egy hatalmas terepasztal, ahogy zajlik az élet a világban úgy táncolnak a kastélyban a bálozók, szurkolnak a stadionban a drukkerek, megy a kifutón a repülő, ring a gondola, és porszívózik egy háziasszonyka.


 
Pihenőként három megaméretű, tizenéveseknek is kalandos játszótéren heverhetnek a szülők, amíg gyerekük még bírja energiával, a legkisebbek pedig kedvenc helyemen a primojátszótéren érezhetik magukat a mesében, itt jó idő esetén masszív vizezésben lehet részt venni csupaszon vagy gatyában, futkározva a puhára készített gumiaszfalton ahonnan mókás szökőkutak törnek elő. Itt gyermeked beleülhet olyan tűzoltóautóba, amit otthon csak tolni tud, és felmászhat az életnagyságú farmházra, mely ugyancsak még színeiben is ugyanaz, mint az otthoni játék.
Tetszik, hogy minden korosztályra gondolnak, és vannak kényelmes, nyugodtan ringó vagy lassan pöfékelő, vagy éppen evezős családi és kisgyermekes játékok is, mint például magasan a park fölé emelkedő forgó panoráma torony.

HarmoNet tipp: Grabowski újra megmenti a világot (videóval) >>

A lego építő pavilonokat még nem is említettem, ahova minden nap bevisznek minket a gyerekek. Az egyikben, aminek a bejáratánál Einstein öt méteres nagyságú portréja ölti rád a nyelvét, kettőtől tizenöt éves korig építhetők össze papír szerint készült mozgó legojátékok, amik elkészítése után diplomát is kapsz. A másik épületben pedig fantázia szerint építenek a gyerekek és felnőttek járgányokat, amit aztán egy nagy lejtőre helyeznek és versenyeztetnek egymással.
Nem létező üres óráidban beülhetsz egy három dimenziós mozira, ahol lego figurák kelnek életre, vagy megnézhetitek a lego gyárat, ahol a színes elemek gyártósoron készülnek, vagy csak pihensz egyet a lego zenélőkútnál.

Melegben biztos rábeszélnek a gyerekek egy szivárványszínű jégkására, melyet kilátótorony alakú szívószálas pohárba öntenek, és érdemes megkóstolni a pálcikára tűzött nyalóka alakú gofrit is, aminek a végét csokiba és színes cukorba mártják (hivatalosan:kombüse). Kicsit elvarázsolva érzi magát az ember...


A gyerekek a Föld nevezetű bolygó eme csücskében a megszokottnál is fáradhatatlanabbak, és ami meglepő: itt nincs hiszti, gyerekkönny, úgy elvannak a kicsik és nagyok is, mint a befőtt. Szivárványszínű, természetesen.

Este az újonnan nyílt üdülőfaluban hajtottuk alvásra fejünket, ahol a sátrazás olyan olcsó, mintha az ember a Velencei-tónál kempingezne. Az üdülőfalu tele van ötletekkel, ötféle fajátszótérrel, hajó és helikopter alakú hatalmas játszómászókákkal és csúszdákkal, nagy reggeliző és étkező pavilonnal, ahol lego léghajó lóg lámpaként. Előtte homokos parttal körbevett térdig érő tó, ahol körömnyi nagyságú békákkal és ebihalakkal játszanak a gyerekek míg szüleik fonott napozó ágyakban ejtőzhetnek. Vannak, akik jópofa bungalókban laknak, melynek falai töredezettek és pókhálósak, haramiatanyákhoz hasonlítanak, de ha közelebb mész látod, hogy mindez frissen festett falminta, játék. Ezért szeretjük Legolandot, mert itt a játékot nagyon komolyan veszik, erre akkor jössz rá, amikor kérsz egy sült krumplit a parkban és az duplo kocka alakú.

Jakabosné Kovács Judit, Mazsola Játszó és Manócska Muzsika foglalkozásvezető >>

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 12196 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x