SOS növénymentés! - A kert gondozása szeptemberben
Címlap / Otthon / SOS növénymentés! - A kert gondozása szeptemberben

SOS növénymentés! - A kert gondozása szeptemberben

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-21

Aki járt már kint a friss levegőn hajnalban az tudja, hogy bizony igencsak lehűl ilyenkor a levegő. Szobanövényeink kint majd megfagynak. Mentési akció indul! Ne habozz, ha szeretnéd életben tudni kedvenc palántáidat! 

Most kell megmenteni, vagy elhal
Ha eddig kint a szabadban tartotta szobanövényeit, itt az ideje, hogy behozza őket. Napközben még mindig a nyarat idézi a hőmérséklet, de éjjel és hajnalban bizony 10-15 foknál nincs már melegebb.


A legtöbb szobanövény a 10 fok alatti hidegben már végzetes fagyást szenved és ilyenkor már menthetetlen a növény. A mediterrán dísznövények, mint a leander, a hibiszkusz, narancs vagy citrom sokkal jobban elviselik a hőmérsékletingadozást, de 7-8 foknál már őket is érdemes a téli pihenő helyre vinni. Ha a szobanövényeken barnás foltok vagy hirtelen levélhullás következik be az éjszakai hidegnek is köszönhető. Nem csak megcsúful kedvenc növényed, hanem el is pusztulhat, így érdemes időben elrendezned téli helyüket.

HarmoNet tipp: Őszi-téli divattrendek - Mit mivel keverhetsz öltözékedben? 10 aranyszabály, hogy ne égesd magad! >>

Szeptember már a tél előszele a természetben
Ne felejtsük el, hogy növényeink ősszel már a téli pihenőre készülnek, ezért szeptember végétől hagyjuk el a tápoldatozást, és adjunk kevesebb vizet növényeinknek. Ezzel felkészítjük őket az átállásra. Ha tovább erősíted őket ilyenkor, akkor erőlködésre ösztönzöd, természetellenes folyamatra.

A mediterrán növényeket is egy hónap múlva már érdemes lesz a teleltető helyre vinni. Ezeket a növényeket vágjuk vissza, és ha kell, kezeljük le őket rovarirtó szerrel. A hibiszkusszal vagy a leanderrel sok kártevőt vihetünk be lakásunkba, így érdemes alaposan megszemlélni.


Kertünkben még javában virágzanak a nyári muskátlik és más kerti növények, ám az őszi hagymásokat és őszi növényeket kezdjük le telepíteni kertünkben. Ha elég ügyesek vagyunk ősszel sem lesz kertünk vagy teraszunk üres.

Kert-varázs magazin >>
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4579 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x