Szövetségben Földanyánkért - Vendégek vagyunk e Bolygón...
Címlap / Otthon / Szövetségben Földanyánkért - Vendégek vagyunk e Bolygón

Szövetségben Földanyánkért - Vendégek vagyunk e Bolygón

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-19

Nincs ember, aki ne tudná, hogy veszélyben van drága Bolygónk, melyen élhetünk. Hogyan gyógyítsuk meg a Földet, hogyan gyógyítsuk meg magunkat? Számos kérdésünk van és közben eszünkbe jut, mi történik, ha nem tudunk lemenni a boltba vásárolni, vagy nem működik a sütő és nincs víz a csapban, nem tudunk telefonálni, nincs közlekedés, nincs ruha, nincs élelem, nincs autó, mert nem csak felmelegedésről, hanem az erőforrások válságáról is említést tesznek a kutatók. Van esélyünk? 

Annyira megszokta az ember a kényelmes körülményeit, hogy természetesnek veszi azt, hogy amire csak szüksége van, az van. Az energia mutatókat követve, a tükörben az látszik, hogy a modern gondolkodás, a modern életmód kizsigerelte a Földet. Ezért a tapasztalatért nem is kell oly messze mennünk, hiszen ennek a pazarló életmódnak tanúi lehetünk a hétköznapokban is.

Belső változásaink
Új módon gondolkodni, új módon cselekedni a  magunk és Bolygónk élete változtatása érdekében,  régi szokásaink feladásával jár, egy új irányt jelent életünkben,  a közép erejét.

Valódi változásainkhoz a Bibliából ismert Vízözön története járul hozzá, melynek mélyebb üzenetében utalásokat fedezhetünk fel arra vonatkozóan, milyen teendőink vannak akkor, ha a magunk és Bolygónk életében valódi változásokat kívánunk elérni.


A bibliai történet szerint az ember élete zátonyra futott, rossz útra tévedt. „5Amikor az Úr látta, hogy nagy az emberek gonoszsága a földön és szívük állandóan a rosszra irányul,6megbánta az Úr, hogy embert teremtett a földön és bánkódott szívében.7Ezt mondta az Úr: "Eltörlöm a föld színéről az embert, akit a földön teremtettem: az embert az állatokkal, a csúszómászókkal és az ég madaraival együtt, mivel megbántam, hogy teremtettem őket." 

E sorokat olvasva, eszünkbe juthat az a mindannyiunk számára fájdalmas tapasztalat, hogy a mai világ mennyire önző, „rossz” és az tény, hogy mostanra számos sebtől vérzik Földanyánk teste is. A saját érdekek előtérbe helyezése, a manipuláció, a kényelmi kultúra,  kíméletlenül romboló hatású emberre és  Bolygóra nézve egyaránt.

HarmoNet tipp: A nők felelőssége a környezetvédelemben - Te alkotsz vagy pusztítasz? >>

Lehetőségeink tükrében
Ebben a zűrzavarban az ember tudatlanul teszi tönkre a törékeny Életet azt, amit szíve mélyén a legrejtettebb kincsként őriz, de megfeledkezett róla.

A teremtett világ egy kis kicsiny részei vagyunk mi emberek, s ezt nem élvezhetjük, az  elme rabszolgáiként. Ezért mostanra már mozduljunk együtt  a Mindenséggel,  vegyük fel az új ritmust, melyet már nem a fej diktál, nem az elme irányít,  hanem a szív. A végelláthatatlan és kilátástalan küzdelmek helyett van számunkra egy végtelen kegyelmi ajándék Istentől, mely utódainké is. A Szövetség.

Íme:
9 1 Isten megáldotta Noét fiaival együtt, és így szólt hozzájuk: „Legyetek termékenyek és töltsétek be a földet. 9 Nézzétek, szövetséget kötök veletek, s utána utódaitokkal 10 és minden élőlénnyel, amely veletek van: a madarakkal, a háziállatokkal s az összes mezei vaddal, mindennel, ami kijött a bárkából, a föld minden állatával.

„11 Megkötöm veletek szövetségem, többé nem törlök el minden lényt a földről vízözönnel, és nem jön olyan áradat, amely elpusztítja a földet.” 12 Aztán így szólt Isten: Ez legyen jele a szövetségnek, amely fennáll köztem és köztetek, meg a veletek lévő minden élőlény között minden nemzedékre: 13 Szivárványt helyezek a felhőkbe: Ez legyen a szövetség jele köztem és a föld között. 14 Ha összegyűjtöm a föld felett a felhőket és a szivárvány megjelenik a felhőkön, 15 akkor megemlékezem szövetségemről, ami fennáll köztem és köztetek, meg minden élőlény és test között. A víz nem válik többé vízözönné, hogy minden lényt elpusztítson.

A  mindennapok nehézségei közepette is
E Szövetség felelevenítésében mélyebben érthetjük azokat a feladatainkat, melyek a hétköznapokban várnak ránk. Minden napra van számunkra szent adomány,  tanulni való, áldás, kegyelem. Útmutatást kapunk a legnehezebb élethelyzetekben is.
Részei vagyunk e teremtett világnak, fogjunk össze érte.


Tegyük  le a fegyvert, hiszen értelmetlen a küzdelem. Csendesedjünk, lassuljunk, hogy részévé válhassunk a mindannyiunkat szólító békesség folyamatnak.

HarmoNet tipp: Nem csak talán, tényleg káros a túlzott légkondicionálás! Olaszországban büntetik, ha túl hideg van! >>

Tudjuk, hogy nehézségek vannak. Nincs pénz mindig és nincs az, amit a legjobban szeretnénk és a dolgok nem úgy alakulnak sokszor, ahogy azt elképzeltük és egy másik ember sem olyan, ahogy nekünk az a legjobban tetszene. De mostanra már nem kell okoljunk másokat és a világot nehézségeinkért. Jószívűen, jószándékúan láthatóvá válnak a valódi értékeink azok, amelynek keresésére, felkutatására  számos életet szántunk már. 
Nem kell nélkülöznünk, nem kell elszegényednünk. Másról van szó. Arról, hogy gyarapodjunk , ezért csendesedjünk, figyelmünket irányítsuk a közép felé, a szeretet felé. Figyelmesen, a békesség szándékával közeledjünk egymás felé,  hogy a gondokon, a bajokon rágódó, küzdő emberből a Bibliában említett Szövetség hasznos láncszemeivé formálhassuk magunkat. Emlékezzünk arra, hogy mi segítői vagyunk a teremtésnek.                                               

Knolmár Marica
Képek: piqs.de
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1507 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x