Dülöngélő házak, rémisztően túl modern épületek! -...
Címlap / Otthon / Dülöngélő házak, rémisztően túl modern épületek! - A Feng Shui és a környék halála az üzletközpontoktól (Képekkel!)

Dülöngélő házak, rémisztően túl modern épületek! - A Feng Shui és a környék halála az üzletközpontoktól (Képekkel!)

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Egyre több ember nyitott a Feng Shuira és a térrendezési elvek alkalmazására. Tanácsadókat kérünk fel, igyekszünk békés otthont emelni. Ugyan pedig mi értelme van, ha a szemközti ház maga az energetikai pokol, ha teljesen tönkreteszi az összhatást, a képet, és még ha szép is, mindenképpen káros a környező lakóházakra? 

Kínában ilyen házakra építési engedélyt sem adnak, mi pedig asszisztálunk hozzá. Nem magánházak, hanem bankok, üzletközpontok, bevásárlóközpontok ezek, azonban megengedhetetlen külsővel. A fővárosban korzózva futottam legtöbbe. Újpesten biztosító, Angyalföldön irodaház, a 11. kerületben pedig hatalmas bevásárló park.

Mégis miért károsak ezek az épületek az emberekre és környezetükre? Ezek a nagyon szép épületek általában csupaüveg paloták, szoláris építmények, melyekkel nem lenne semmi baj, de csillognak, vakítanak, és összességében energiaszivacsok. E mellett gyakran láthatunk durván éles, hegyes vágó éleket, amelyek a szemközti lakótelepekre, lakóházakra esnek.

HarmoNet tipp: A bedumi ferdébb torony >>

Az építészet új csodája, hogy szinte szétfolyó, szétomló, bedőlő, ferde falakat készítenek egy-egy építménynek. Ez csakugyan nehéz építészeti szempontból, de jóval értelmesebb lenne ennek a nehezen felépített konstrukciónak az árát kiemelten közhasznú alapítványoknak adományozni. Az erős vágóélek káros energiákat lőnek a környezetükre, míg az omladozó hatás, bazi nagy méretben, ahogy ezek a házak kinéznek, egyszerűen az összeomlást sugallják, és nem csak kint, a bent élők számára is. Így a bent dolgozók, éppen így összeomolva érezhetik majd életüket, arról nem is beszélve, hogy tartósan üzletet építeni egy ilyen épületkonstrukcióban lehetetlen.


Ezek a vágóélek megmételyezik a szemközt lakók éltét, és nem utolsó sorban, egy-egy viharban veszélyesek is. Olykor szélfogónak használják őket, de gyakran még ennyi értelmük sincs, csupán a hatalom és erőfitogtatás értelmetlen jelképei. Színeiket tekintve gyakran sötétek, komorak vagy éppen erősen kontrasztosak és fenyegető hatásúak ezek az építménynek. Az egész környék számára agresszív hatást keltenek, így a környéken a közbiztonság is leromolhat.


Érthetetlen, hogy míg keleten évezredek óta figyelnek arra, hogy a szépség és elegancia az egyszerűségben mutatkozzon meg, és lassan de biztosan fejlődnek, addig Európában a bonyolult és furcsa groteszk, ún. modern megoldások a kelendők. Persze azután az állam fizetheti a nem túl korszerű elgondolásból adódó károkat, s ne is beszéljünk akkor arról, ami megfizethetetlen, az ilyen borzalmasan abszurd külsejű építmények közelében élők egészsége - az sem tökéletes!

Fodor Kata
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 5506 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x