Gyermekbántalmazás, agresszió az iskolában, drogprevenció...
Címlap / Otthon / Gyermekbántalmazás, agresszió az iskolában, drogprevenció és kiútkeresés - Konferencia minden szülőnek!

Gyermekbántalmazás, agresszió az iskolában, drogprevenció és kiútkeresés - Konferencia minden szülőnek!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-09

A mai válságosnak mondható helyzetben, amikor egyre több a tanulási nehézségekkel küzdő gyermek, a magatartászavaros, a beszédhibás, a hátrányos helyzetű, égető szükség van a velük foglalkozó szakma összefogására és együttműködésére, hogy egészséges és a társadalom számára hasznos nemzedék nőjön fel. 

Ki foglalkozik a gyerekkel? Mikor és hogyan? 
Mai rohanó világunkban a szülőknek alig marad idejük gyermekeikre, a pénzkereset sok időt elvesz a családoktól, és az iskolarendszer követelményei hatalmasak a generációs problémák pedig egyre inkább halmozódnak. Ebben a válságos helyzetben nagyon nagy szükség van olyan rendezvényekre ahol a gyerekekkel foglalkozók, találkozhatnak és megvitathatják álláspontjaikat, megoszthatják tapasztalataikat. A megváltozott társadalmi helyzet, változásokat szül a pedagógiában, nevelésben is. Most, amikor mindenhol iskolákat zárnak be óvodákat szüntetnek meg, szabadidős programok szinte nincsenek, az iskoláknak kevés a pénzük olyan szakemberek alkalmazására, akik fejlesztenék és segítenék csemetéinket minden őket óvó tevékenység figyelmet érdemel.


Egyre több feladat hárul a tanárokra, tanítókra. Képzésük és továbbképződésük elkerülhetetlen. Hogy a gyermek, aki jövőnk záloga, életünk értelme ne csak szenvedő alany legyen összefogásra és kommunikációra van szükség a velük foglalkozó szakmák között. Továbbá, fontos, hogy kapcsolat szülessen a kormányzat és a pedagógusok, nevelők között, hogy ne tények nélküli döntések szülessenek. Hiszen ha nem segítjük a jövő nemzedékének fejlődését, akkor kik fognak a gazdasági fellendülésben hatékonyan részt vállalni a jövőben, vagy egyáltalán, itt élni ebben az országban, hiszen egyre több fiatal vándorol külföldre. Az oktatás színvonala, minősége, meghatározó jelentőségű egy ország jövőjét tekintve, mind gazdasági, társadalmi és szociális szempontból.
 
HarmoNet tipp: Gyermeklélektan oldal >>

A mindengyerek rendezvény célja
A konferencia nyitott az alábbi szakmák képviselői számára: a gyermekjóléti és gyámügyi rendszer munkatársai, ifjúsági tanácsadó, ifjúság kutató, iskolai gyermekvédelmi felelős, az önkormányzati gyermek referens, gyermek-közművelődés szakemberei, a szociális munkás, szabadidő-szervező, a pedagógus, könyvtáros, gyermekorvos, védőnő, rendőr, ügyész, bíró, a gyerekekért dolgozó szervezetek aktivistái és minden érdeklődő előtt.A konferencia szervezői:
ELTE TÁTK Szociális Munka és Szociálpolitikai Tanszék, Hilscher Rezső Szociálpolitikai Egyesület, Gyerekparadicsom Alapítvány

Támogatói: Miniszterelnöki Hivatal, Szociális és Munkaügyi Minisztérium, Fővárosi Önkormányzat Esélyegyenlőségi, Foglalkoztatáspolitikai és Kisebbségi Bizottsága, és a Közép-magyarországi Regionális Ifjúsági Tanács.

Íme egy kis ízelítő a programok témáiból
Hátránykompenzáció a vizuális nevelés segítségével, élménypedagógiai vonatkozásban több előadás is szerepel, kalandpedagógia, kiútkeresés magatartási problémák kezelésére, agresszió megjelenése és kezelése, környezettudatos vásárlás, gyermekbántalmazás, drogprevenció, táplálkozás és iskolai teljesítmény, hogyan befolyásolja a szülők egymás közötti kapcsolata a gyerekeik viselkedését és fejlődését?

Bővebb információ a www.mindengyerek.hu oldalon >>
Képek: Piqs.de
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5929 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x