20 tipp stoppoláshoz
Címlap / Otthon / 20 tipp stoppoláshoz

20 tipp stoppoláshoz

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-06

Utaznál? Akkor emeld az út fölé a kezedet! Visszatérünk az alapokhoz, és pár egyszerű, de hasznos tanáccsal jelentkezünk. A stoppolj.blog írása összefoglalja mindazt, amit a stopposoknak tudni érdemes! 

1. Ne feszülj! Ha stoppolni indulsz, érezd át az életfilozófiát: az úton nem szabad idegeskedni, előbb-utóbb úgyis felvesz valaki és előbb-utóbb és így vagy úgy el fogsz jutni oda, ahová szeretnél! Lásd 2-es pont!

2. Ne siess! A sietség minden stoppolás megrontója, hiszen a stoppolást - szemben a legtöbb közlekedési eszközzel - nem lehet időre tervezni. Nyilván nem baj, ha vannak elképzeléseink, hogy meddig szeretnénk eljutni mondjuk a nap végéig, de akkor sincs semmi, ha ez nem jön össze, másnap majd több szerencséd lesz!

3. Ne sajnáld az időt a legmegfelelőbb útvonal kiválasztására! Nagyon fontos, hogy olyan utat válassz, ahol van forgalom - hiszen ha nincs autó, nem is tudnak felvenni téged! De még a megfelelő forgalom sem garancia, lehet, hogy mindenki a másik irányba tart vagy csak a szomszéd faluig tudnak elvinni. Lásd 15-ös pont!

4. Legyen nálad térkép! Ahhoz, hogy bármikor, bármilyen helyzetben tovább tudj haladni, létfontosságú, hogy legyen térképed! Nem kell semmi különösre gondolni, egy átlagos kis méretű autóstérkép mindig megteszi, de még nagyobb segítség egy bármikor zoomolható telefonos Google Maps, én is ezt használom!

5. Keresd meg az ideális stop-pontot! Ha rossz helyen állsz, bármennyit is várakozol, soha nem fog felvenni senki: figyelj arra, hogy az autók észre tudjanak venni téged és még meg is tudjanak állni - lehetőleg valami kellemes leállósávon vagy széles útpadkán!


6. Mindig legyél pozitív! A pozitív hozzáállás nagyon sokat segít a stoppolással kapcsolatos nyilvánvaló stresszel szemben, meg amúgy is, az autósok sokkal szívesebben vesznek fel egy mosolygó, jókedvű stoppost!

7. Mindig keresd a szemkontaktust! Azzal, hogy a szembejövő autósok szemébe nézel, máris megteremted az első kapcsolatot közted és köztük, amivel tovább növeled az esélyeidet!

8. Beszélgess az autósokkal! Az autósok jó része azért vesz fel minket, mert unatkozik, társaságra vágyik és szívesen beszélgetne valakivel. Ne sértsd meg a sofőrödet, ha kérdez, mindig válaszolj bőbeszédűen, ha viszont nem szól hozzád, neked sem muszáj feltétlenül beszélned.

9. Figyelj oda az időjárásra! Az időjárás minden stoppos ősi ellensége, nyáron túl meleg van, tavasszal és ősszel meg esik az eső, egyik sem ideális körülmény a stoppos közérzete számára. A napsütés stoppolás szempontjából azért nem rossz dolog, az eső viszont komoly problémákat okozhat, mivel senki nem vesz fel szívesen vizes stoppost, ilyenkor érdemesebb védett helyen (pl. benzinkút) próbálkozni!

HarmoNet tipp: Ints be óvatosan! - Nemzetközi kézjelek >>

10. Figyelj oda az öltözködésre! Az öltözködés is nagyon fontos kérdés, az unalomig ismert okokból érdemes rétegesen öltözködni, de stoppolásnál érdemes arra is odafigyelni, hogy a felsőruházatod világos, élénk legyen, hiszen így hamarabb észrevesznek az autósok.

11. Mindig legyen nálad csomag! Mutasd meg az autósoknak, hogy te komolyan gondolod a stoppolást! Nem kötelező a túrahátizsák, de egy kisebb darab azért már csak a cuccok miatt is mindig jól jön.

12. Ügyelj a biztonságodra! Ez főleg az egyedül stoppoló hölgyek (vannak még ilyenek?) számára fontos, de azért mindenki számára hasznos lehet, hogy tudja, hogy kell visszautasítani egy fuvart: ha nem szimpatikus az autós, akkor lehetőleg arra kell törekedni, hogy mi kérdezzük meg először, hogy ő hova tart, hiszen így könnyen el tudjuk hárítani az ajánlatot.

13. Mindig figyelj az autóban is! Egy-egy stoppolással töltött óra után az ember hajlamos kiengedni és ellazulni az autóban, amivel nincs is semmi baj, de azért mindig érdemes fél szemmel követni az utat is!

14. Ne pánikolj, ha eltévedtél! Ha az ember nem siet és nem feszül, akkor tulajdonképpen nem is létezik olyan, hogy "eltévedni". Meg amúgy is: nagy valószínűséggel egy út mellett állva jössz rá, hogy eltévedtél - az úton előbb-utóbb lesz autó, aki elvisz téged valahova és közben el is magyarázza, hogy éppen merre vagy, ha a térkép nem segített volna.

15. Mindig legyen B-terved! Stoppolás közben a céljaid ritkán változnak, de a terveid annál inkább: mindig állj készen arra, hogy átalakítsd a terveidet! Nyugodtan fogadj el egy nem feltétlen tökéletes fuvart, ha az új alternatívát is biztosít számodra és persze fogadd el, hogy most éppen nem tudsz haladni, és válts tömegközlekedésre, ha kell!

16. Használd bölcsen a tömegközlekedést! A tömegközlekedés minden stoppos jóbarátja, hiszen a helyzetek nagy többségében meg tudja menteni a stoppost, de azért bánj vele óvatosan, hiszen valahol ritkán jár, valahol meg nagyon drága - viszont gyakran, például városból való kijutáskor nélkülözhetetlen.

17. Tudd, mikor kell megállni! Ez a tipp kétféleképpen is értelmezhető: egyrészt a fuvar céljához közeledve már kezdd el keresni a megfelelő stopposhelyet (ne hallgass mindig az autósra, ő sajnos nem tudja, hogy milyen az ideális kiindulópont), másrészt tudd befejezni a napot is: napnyugta után már maximum benzinkutakon teremhet egy kis babér számunkra!

HarmoNet tipp: Útra kelni ötvenen túl >>

18. Legyen nálad toll vagy fényképezőgép! A stoppolás olyan óriási élmény, amit vétek nem megörökíteni, így ne sajnáld a fáradságot arra, hogy fényképezz: a tájat, az utat, a várost, az autókat és persze magadat! Ha pedig igen precíz ember vagy, akkor jegyzetelgethetsz is: utólag sokkal könnyebb megírni az élménybeszámolót!

19. Az autópályán figyelj oda a benzinkutakra! Mindig legyen nálad lista vagy térkép és mindig kérd meg a fuvarodat, hogy legyen szíves a lehajtója előtti benzinkútnál kirakni

20. És végül, de nem utolsósorban: élvezd az utat! Ehhez már nem is tudok mit hozzátenni.

Forrás és hozzáfűznivalók itt
>>

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 6467 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x