A természet csodája: Az anyatej
Címlap / Otthon / A természet csodája: Az anyatej

A természet csodája: Az anyatej

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-22

A anyák életében a szülés után a legmeghatározóbb (Önmeghatározó) tényező, hogy tudják-e szoptatni kicsiny csecsemőjüket. Ez ma már nem kérdés - hogy mi a legjobb táplálék az újszülöttnek és csecsemőnek. S bár a szülés körüli aggodalmak egyike, az anyatejes táplálás, a tapasztalatok alapján a tejtermelődés egyik legnagyobb gátja pont ez az aggodalom.  

Az aggodalom, egy feszültség, mely legátolhatja a tej termelődését. Természetesen ez az aggodalom a csecsemő állapotáért, a leszek-e elég jó anya, és sok-sok szülés utáni ismeretlentől való félelemből is gyökerezik. Augusztus elseje az Anyatej Világnapja. Már csak néhány nap...Az Anyatej Világnapja Augusztus 1.

A várandósság alatt a szülésre és szoptatásra való tudatos felkészülés ezeket a feszültségeket oldhatja. A tudatos felkészülés pedig több, mint az ismeretek megszerzése, a rengeteg szüléssel, várandóssággal és csecsemő ápolással-gondozással foglalkozó könyv elolvasása. A csecsemő fogadására érzelmileg-lélekben kell felkészülni. Azt kell „tudatosítani”, Önmagában a leendő anyukának - hogy a várandósság és szülés során, Ő Nőbő Anyává válik és ez automatikusan azzal jár, hogy a szoptatás ajándékát ösztönösen meg fogja kapni. Mint ahogy a csecsemő is felsír és ösztönösen keresi a mellet, és szopizza, pedig csak néhány perce született, az anyukánál miért ne lenne meg ez az ösztön, és ösztön velejárója a tejtermelődés. A Természet csodálatosan alkotta meg az anyát és apát és belőlük a gyermeket, és hozzá a Táplálás eme felfoghatatlan ajándékát. Nem kell főzni, melegíteni, mindig készen áll, akkor és annyi amennyire éppen szükség van. Csupán az érzéseinkre kell hallgatni a szoptatással kapcsolatban és nem szabályok közé szorítani, és ezt is „tudományosítani”, mint sok-sok mindent.

HarmoNet tipp: A bélvédő anyatej - még egy érv a szoptatás mellett >>

A családok első segítői ebben az időszakban a védőnők akik, szakmailag magas szinten képzett szakemberek. Engedjük, hogy tanácsaikkal segítsenek és alakítsuk azt, a mi családunk életének kereteihez.Augusztus első hetében az ország több pontján a Szoptatás Világhetének rendezvényeivel találkozhatunk.
Legyen ez számunkra is emlékezés a Táplálás Csodájának felidézésére. Hisz mindenkinek volt, van vagy lesz az életében ez az Élménymegtapasztalás, akár anyaként, akár édesapaként. Ez az Élmény az egész család kapcsolatrendszerére hat. Aki már tapasztalta, igazolhatja, valóban igazi Családegység érzést idéző a Szoptatás és Látványa, a meghittség és közös intimitás felülmúlhatatlanságát hordozza.

Czakóné Molnár Ágnes
Védőnő, Családterapeuta, Természetgyógyász, Bach Virágterápia Tanácsadó
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4566 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x