Téli lakás trend: Jég-kompozíciók jácinttal
Címlap / Otthon / Téli lakás trend: Jég-kompozíciók jácinttal

Téli lakás trend: Jég-kompozíciók jácinttal

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-13

A cserepes jácint télen is hódít! Most nem ültetjük ki, de behozza a kert illatát otthonunkba. Ősszel ideális névnapi ajándék, több éve pedig már a legkedveltebb karácsonyi dekoráció is egyben. Most még időben elültethetjük, gyökereztethetjük, ha női családtagjainkat ezzel lepnénk meg az ünnepekre. A jácint nem annyira megfázós növény, egy kicsit huzatosabb párkányon is gyönyörűen virít. 

A cserepes jácint illata, sokszínűsége elűzi a téli szürke hangulatot! Piros, bíbor, sárga, rózsaszín, narancssárga, kék és fehér színekben pompázó jácintokból biztosan találunk olyat, amelyik otthonunk légköréhez illik. Kint lehet hideg, ám a jácint elárasztja színekkel és melegséggel lakásunkat. Már novembertől elérhető a virágboltokban, így kiváló ajándékként szolgál az őszi névnaposoknak és otthonunk adventi díszítésében is. A jácint olyan tartós, hogy egy szép karácsonyi ajándék újévi üdvözletté is válhat. 16-18 Celsius fokos hőmérsékleten és mérsékelt öntözés mellett körülbelül három hétig virágzik.

A luxuslátványt bőkezű elrendezéssel érhetjük el. Egy olyan tállal, amely kiemeli a kompozíció színét, csodás karácsonyi ajándékot alkot.

A legismertebb, lila jácintot itt kiwi színű karácsonyi gömbökkel díszítettük, amelyek igazán színes látványt nyújtanak.
Az egyszerűség ereje – két fehér jácint, egy farönk/ág és színes gömbök teszik ezt a kompozíciót ilyen különlegessé.
 
A kompozíció erőteljes hatását a kis arany és ezüstszínű díszek, valamint a göröngyös fadarab együttese adja, amelyet a hatalmas üvegtál tart össze. 
Az őszi-téli jácint trendben is Igazán kedveltek a természetes anyagok, mint például a fa is. Ebben a kompozícióban a ciklámen jácint egy fa korsárban tündököl. Ezt még díszítetjük további ünnepi hangulatú díszekkel is.A fehér  és pasztell tónusokkal finom, és romantikus hangulatot hozhatunk létre a lakásban, míg a perzselő rózsaszín és a pimasz kék árnyalatai figyelemfelkeltően hatnak. Ha kedves és játékos hatást szeretnénk elérni, használjunk narancs és sárga jácintokat.

Ha a cserepes jácinthoz újszerű, letisztult kaspót, illetve vázát választunk, az modern jelleget kölcsönöz a növénynek. Egy hagyományosabb kaspótól teljesen más karaktere lesz a jácintnak: csaknem fejedelmi megjelenés egy klasszikusan bútorozott otthon tökéletes tartozékává teszi.


A gömbök nem drága dekorációs elemek, és csoportosítva igazán szépen mutatnak a jácintok mellett. A tollak és az angyalszárnyak még mindig trendi kiegészítőnek számítanak.

Virágkötő: Móri Imre
Fotók: Nők Lapja/Szász Marcell és Holland Virágiroda
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 7307 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x