A feng shui és a babona
Címlap / Otthon / A feng shui és a babona

A feng shui és a babona

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-16

A feng shui célja évezredekkel ezelőtt ugyanaz volt, mint ma: az ember külső-belső harmóniájának megteremtése. Mivel hajdanában a természeti népek élete teljes mértékben a természet elemeinek volt alárendelve, az emberek a legteljesebb mértékben igyekeztek megfigyelni ezt a környezetet és a lehető legjobbat kihozni belőle: az életük múlt rajta. Megfigyelték, mely helyek alkalmasak a letelepedésre, hol találhatók meg kiegyensúlyozott mértékben a túléléshez szükséges elemek, vagy ha ezek hiányoznak, hogyan lehet őket pótolni. Észrevették, hogy a természettel való szoros együttélés csak az alkalmazkodás útján lehetséges. Ne hidd el, próbáld ki! 

A feng shui célja évezredekkel ezelőtt ugyanaz volt, mint ma: az ember külső-belső harmóniájának megteremtése. Mivel hajdanában a természeti népek élete teljes mértékben a természet elemeinek volt alárendelve, az emberek a legteljesebb mértékben igyekeztek megfigyelni ezt a környezetet és a lehető legjobbat kihozni belőle: az életük múlt rajta. Megfigyelték, mely helyek alkalmasak a letelepedésre, hol találhatók meg kiegyensúlyozott mértékben a túléléshez szükséges elemek, vagy ha ezek hiányoznak, hogyan lehet őket pótolni. Észrevették, hogy a természettel való szoros együttélés csak az alkalmazkodás útján lehetséges.

A gyakorlatias megfigyelések azután mágikus köntösbe burkolóztak: például "a sárkány farkán" nem jó lakni (vagyis a hegygerincen), hiszen a "sárkány" haragjában levetheti hátáról a házat (azaz: tönkretehetik a viharok). A régiek (nem csak a kínaiak) mélyen meg voltak győződve arról, hogy életüket át- meg átszövik a láthatatlan energiák, sorsuk a démonok, szellemlények jóakaratától függ - vagyis, hogy "érdemes" jóban lenni velük.

Csakhogy még ezek a mai "művelt nyugati" ember számára értelmetlen mágikus praktikák és eljárások is működőképesek és megmagyarázhatók a modern(kvantum)-fizika és a jungi pszichológia alapján. (A kollektív tudattalan elmélete alapján még tőlünk térben-időben távoli kultúrák "babonáinak" hatása alól sem vonhatja ki magát teljesen a mégoly hitetlen európai ember sem.) Ma a feng shui "babonás" eljárásai egyre elfogadottabbá válnak Nyugaton is, mivel - működnek, és a puding próbája - ugyebár - az evés. Ezért mindenkinek azt ajánlom: ne hidd el, próbáld ki!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 5322 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x