A West Highland White Terrier- Az angol úr
Címlap / Otthon / A West Highland White Terrier- Az angol úr

A West Highland White Terrier- Az angol úr

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-12

Malcolm ezredes, aki a fajta kitenyésztésében jeleskedett, egy vadászaton összetévesztette kedvenc vörösesbarna kutyáját egy rókával, és lelőtte. Így a múlt az 1860-as évektől kezdve a Malcolm-dinasztiában a westie fehér színe biztosította, hogy ne fordulhasson elő több ilyen tragikus vadászbaleset. Igazi családtag, jól tartható lakásban és persze gyönyörű. 

Hazánkba 1968-ban érkezett az első west highland white terrier, Angliából. Azóta a fajta igen népszeruvé vált, már önálló westi klub is muködik Magyarországon.

E kis fehér terrier kedveltsége magától érthetődő:
a tetszetős küllem vidám, kedves természettel párosul, a kis méret pedig ideális városi kedvenccé teszi a westit. Nagy mókamester, a gyerekekkel is kedves. Ősei vadászösztönét azonban a mai napig hordozza, egy kis bátorságért, harciasságért nem kell a szomszédba mennie. Kis termete ellenére kiváló őrzőkutya, mert igen éber és bátor.Kiváló jelzőkutya. Türelemmel, szeretettel sok mindenre megtanítható. Termete: Kb.9kg és 28cm magas

A westie igazi munkakutya, állandóan vidám, játékos, ideális családtagnak mondható, és nem tartozik a tipikus, unott szalonkutyák sorába. Remekül beilleszkedik környezetébe, nem agresszív, fáradhatatlan játszótárs, és kifejezetten igényli is az ember- barátaival való állandó kapcsolatot.

Jól tartható városi lakásban is. Termete kicsi, ám előkelő, ideálisan ötvöződik benne az erő és az aktivitás. Kerek fejének vonzó külsőt kölcsönöz a felálló fül. Fehér, sűrű szőrzete megvédi a hidegtől és a nedvességtol. Mozgása erőteljes, dinamikus, járatlan terepen is gyors futó.

Aki nem tipikus, unott szobakutyára vágyik, de előnyben részesít a kis termetet, annak ideális választás a westi.

A Westie származása
Vidra-, róka-, és görényvadászatra tenyésztették ki. A westie kitenyésztőit többek között az a cél vezette, hogy az állatnak tiszta fehér szőre legyen, így a vadászatok során a lombok között jól látható legyen.Előfordult ugyanis, hogy Malcolm ezredes, aki a fajta kitenyésztésében jeleskedett, egy vadászaton összetévesztette kedvenc vörösesbarna kutyáját egy rókával, és lelőtte. Így a múlt az 1860-as évektől kezdve a Malcolm-dinasztiában a westie fehér színe biztosította, hogy ne fordulhasson elő több ilyen tragikus vadászbaleset.

Hogyan ápoljuk?
Szőrzete rendszeres ápolást igényel. Mellette szól még, hogy a bőre száraz, nem áraszt kutyaszagot. A megfelelő küllem érdekében tehát ajánlatos legalább hetente egyszer kifésülni a bundáját. A hosszú, bozontos szőrtől trimmeléssel szabadíthatjuk meg, amit jobb szakemberre bízni.

Látogasson el cikkünk forrásához, hogy megtekinthesse a gönyörű kiskutyák képeiből összeválogatott galériát!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2646 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x